Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
27. júna 2024 o 20:16
Čas čítania 0:31

Polícia rozbieha celoslovenskú akciu „Aktívny štít“. Kontrolovať bude železničné stanice a vlaky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Začala sa dvojdňová akcia na zlepšenie bezpečnosti železničnej dopravy.

Polícia začala s dvojdňovou akciou s názvom Aktívny štít. Jej cieľom je zlepšiť bezpečnosť železničnej dopravy, informoval o tom hovorca policajného prezídia Roman Hájek.

„Policajti budú v určených časoch vykonávať kontroly v priestoroch železničných staníc, na nástupištiach a vo vlakoch osobnej a nákladnej prepravy pomocou služobných psov špeciálne vycvičených na vyhľadávanie výbušnín. Prosíme verejnosť o spoluprácu a pochopenie pri realizácii týchto opatrení, ktoré sú zamerané na zvýšenie bezpečnosti všetkých cestujúcich,“ uviedol hovorca.

Priblížil, že v rámci akcie budú policajti preventívne pôsobiť v oblasti bezpečnosti železničnej dopravy. Okrem iného majú vyhľadávať výbušný materiál v okolí dráh, pátrať po hľadaných osobách a veciach či zisťovať protiprávne konania cestujúcich, zamestnancov železničných spoločností a iných osôb vo vlakoch, na staniciach a v ich okolí. Policajti majú takisto za cieľ predchádzať krádežiam majetku cestujúcich a odhaľovať nelegálnu migráciu.

Domov
Zdieľať
Diskusia