Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
1. júla 2024 o 19:20
Čas čítania 0:48

Štát chce vyplatiť rodinám obetí nešťastia pri Nových Zámkoch vysoké odškodné. Pri tragédii zrejme zlyhal ľudský faktor

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Rezort dopravy chce rodinám obetí tragédie v Nových Zámkoch vyplatiť odškodné.

  • Štát by mal vyplatiť rodinám obetí vlakového nešťastia pri Nových Zámkoch po 50 000 eur.
  • Minister dopravy Jozef Ráž už predložil tento návrh na stredajšie výjazdové rokovanie kabinetu, v ktorom sa vláda zaviaže vyplatiť najbližším rodinám finančné prostriedky v krátkom čase.

Prečo je to dôležité: Finančná pomoc môže zmierniť finančné ťažkosti rodín, ktoré stratili blízkeho človeka. Tieto rodiny môžu čeliť nečakaným nákladom spojeným s pohrebom, so stratou príjmu a ďalším výdavkom, ktoré vzniknú v dôsledku tragédie.

Citát: „Je nám nesmierne ľúto toho, čo sa minulý štvrtok (27. 6.) stalo. Aj keď predbežné výsledky vyšetrovania ukazujú, že išlo o zlyhanie jednotlivca a nie technický alebo systémový nedostatok, rozhodli sme sa, že pozostalých po tomto nešťastí odškodníme,“ povedal minister dopravy Jozef Ráž (nominant Smeru-SD).

Širší kontext: Ráž sa v pondelok bol spolu s generálnym riaditeľom ŽSR Alexandrom Sakom osobne pozrieť na priecestí pri Nových Zámkoch a skontrolovať jeho funkčnosť. Informoval, že technicky je priecestie v poriadku, svetelná signalizácia aj rampy fungujú bez akýchkoľvek problémov.

27. júna 2024 o 14:30 Čas čítania 4:12 Kritizovanú bratislavskú kaviareň ľudia obvinili, že okopírovala dizajn poľskej pekárne. Z Varšavy nám napísali, že to nie je ok Kritizovanú bratislavskú kaviareň ľudia obvinili, že okopírovala dizajn poľskej pekárne. Z Varšavy nám napísali, že to nie je ok

Tragická dopravná nehoda sa stala na chránenom železničnom priecestí na Dvorskej ceste v Nových Zámkoch vo štvrtok krátko po 17.00 h. Pri zrážke vlaku s autobusom zomrelo sedem ľudí, zranených bolo najmenej päť ľudí.

Prečítaj si aj tieto články:

28. júna 2024 o 18:26 Čas čítania 0:50 ZSSK tvrdí, že tragickú nehodu nezapríčinil rušňovodič. Konal vraj pohotovo a profesionálne ZSSK tvrdí, že tragickú nehodu nezapríčinil rušňovodič. Konal vraj pohotovo a profesionálne
27. júna 2024 o 18:01 Čas čítania 0:19 AKTUALIZOVANÉ: Vlak pri Nových Zámkoch sa zrazil s autobusom. Nehodu neprežilo sedem ľudí AKTUALIZOVANÉ: Vlak pri Nových Zámkoch sa zrazil s autobusom. Nehodu neprežilo sedem ľudí
28. júna 2024 o 13:11 Čas čítania 0:48 Slováci po zrážke vlaku s autobusom vytvorili zbierku pre rodiny pozostalých a zranených. Od včera prispeli vyše 14 000 eur Slováci po zrážke vlaku s autobusom vytvorili zbierku pre rodiny pozostalých a zranených. Od včera prispeli vyše 14 000 eur
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa REFRESHER News SK (@refreshernews.sk)

Domov
Zdieľať
Diskusia