Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová TASR
2. júla 2024 o 18:55
Čas čítania 0:36

Pražské letisko hlási veľké problémy. Cestujúci čakajú dlhé hodiny a odlietajú bez batožiny

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Pražské letisko má pre hustú premávku problémy s odbavovaním batožiny.

  • Letisko Václava Havla v Prahe má problém s odbavovaním batožiny. 
  • Cestujúci musia na svoje kufre čakať v cieľových destináciách aj v českom hlavnom meste.
  • Letisko odporúča pasažierom zbaliť si do príručnej batožiny nevyhnutné lieky a hygienické potreby.

Prečo je to dôležité: Kolaps jednej z najvyužívanejších dopráv môže počas dovolenkovej sezóny spôsobiť veľké problémy. Cestujúci nemusia pre zdržanie stihnúť prestupový spoj. 

Citát„Na Letisku Václava Havla Praha môže dochádzať k meškaniu vykládky batožiny na prílete. Dôvodom sú časté meškania letov, nárazový nedostatok pracovníkov nakládky najmä v špičkách aj preťaženosť letovej premávky,“ uvádza letisko na svojom webe.

Širší kontext: Letisko uviedlo, že situáciu intenzívne rieši a batožinu do konkrétnych destinácií odosiela vždy najbližším možným letom, aby sa k nej cestujúci dostali čo najrýchlejšie. 

Ak na svoje kufre nechcú cestujúci na letisku čakať, letisko im odporúča vyplniť formulár na reklamačnej priehradke alebo na webe leteckej spoločnosti a handlingová spoločnosť im batožinu privezie zadarmo na ich adresu.

Domov
Zdieľať
Diskusia