Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
6. júla 2024 o 16:54
Čas čítania 0:48

27-ročná Anna sa sťažovala na veľké bolesti, z nemocnice ju poslali domov. Na druhý deň sa ukázalo, že má zápal slepého čreva

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Pacientka prišla do nemocnice so silnými bolesťami, lekár jej nariadil diétu. Problém bol však oveľa vážnejší.

  • 27-ročnú Annu poslali z nemocnice domov po tom, čo sa sťažovala na silné bolesti brucha. Na druhý deň v inej nemocnici zistili, že má akútny zápal slepého čreva, informujú Noviny.sk.
  • Na urgente v Spišskej Novej Vsi žene po ošetrení povedali, nech si nasadí diétu a užíva čierne uhlie.
  • Keď však bolesti neprestávali, išla do levočskej nemocnice, kde jej spravili poriadne vyšetrenia a poslali ju na CT a röntgeny.

Prečo je to zaujímavé: Nemocnica v Spišskej Novej Vsi tvrdí, že v čase, keď lekári pacientku vyšetrovali, ešte nejavila známky akútnej apendicitídy, pretože tá sa podľa ich slov vyvíja v čase. Lekár nemohol stanoviť diagnózu preto, lebo neboli jasne preukázané príznaky.

Citát: „Zistili, že to je silný, akútny zápal čreva. Ktoré už bolo aj prasknuté. Doktori sa pýtali, prečo sa tak zanedbala. Keď im povedala, že bola v Spišskej Novej Vsi na urgente a oni ju v takom stave nechali odísť domov, nechápali,“ povedal partner Anny Patrik.

Širší kontext: Annu v Levoči okamžite operovali. Jej partner tvrdí, že mala taký silný zápal, že sa v noci mohlo stať niečo zlé. Rodina oznámila, že sa chystá podať podnet na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.

Prečítaj si aj tieto články: 

3. júla 2024 o 9:42 Čas čítania 0:51 Svitá nádej v liečbe rakoviny: vedci inovatívne pokročili vo výskume, po novom využívajú nanorobotov Svitá nádej v liečbe rakoviny: vedci inovatívne pokročili vo výskume, po novom využívajú nanorobotov
1. júla 2024 o 10:17 Čas čítania 0:39 ZOZNAM: Ministerstvo zdravotníctva zrušilo 10 detských pohotovostí. Menia sa aj ordinačné hodiny ZOZNAM: Ministerstvo zdravotníctva zrušilo 10 detských pohotovostí. Menia sa aj ordinačné hodiny
27. júna 2024 o 9:53 Čas čítania 1:10 ŠÚKL varuje pred „zázračnými liekmi“ na chudnutie. Ich užívanie bez dohľadu lekára môže vážne poškodiť zdravie  ŠÚKL varuje pred „zázračnými liekmi“ na chudnutie. Ich užívanie bez dohľadu lekára môže vážne poškodiť zdravie
Domov
Zdieľať
Diskusia