Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
1. júla 2024 o 10:17
Čas čítania 0:39

ZOZNAM: Ministerstvo zdravotníctva zrušilo 10 detských pohotovostí. Menia sa aj ordinačné hodiny

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Fungovanie detských ambulantných pohotovostí sa skracuje, desať z nich končí.

  • Desať detských ambulantných pohotovostí od pondelka v rámci schválenej redukcie siete končí. Ide o pohotovosti v okresoch Galanta, Košice-okolie, Medzilaborce, Myjava, Námestovo, Nové Mesto nad Váhom, Piešťany, Ružomberok, Sabinov a Senica.
  • V oblasti pediatrie začínajú od júla platiť aj ďalšie zmeny, vyplývajú z novely zákona o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti. Skracujú sa napríklad ordinačné hodiny v ambulantných pohotovostiach pre deti a upravujú sa ordinačné hodiny pediatrov v bežných ambulanciách.

Prečo je to zaujímavé: Ministerstvo zdravotníctva odôvodňuje dôležitosť zákona tým, že je potrebné koncentrovať lekárov do funkčných tímov a priblížiť ich k nemocniciam, aby boli zabezpečené aj laboratórne vyšetrenia či zobrazovacie metódy. 

Širší kontext: Od júla začali platiť aj ďalšie zmeny v oblasti pediatrie. Skracujú sa ordinačné hodiny ambulantných pohotovostí pre deti, a to z 22.00 na 20.00 h. Upravujú sa aj ordinačné hodiny pediatrov v bežných ambulanciách. Pacientom budú k dispozícii každý pracovný deň v týždni, z toho minimálne jeden deň do 16.00 h.

Keď chceš vedieť viac, prečítaj si tieto články: 

11. júna 2024 o 8:30 Čas čítania 1:08 Viac ako polovica pediatrov z trenčianskej nemocnice podala výpoveď. Ako dôvod uvádza Dolinkovej nový zákon Viac ako polovica pediatrov z trenčianskej nemocnice podala výpoveď. Ako dôvod uvádza Dolinkovej nový zákon
6. mája 2024 o 20:34 Čas čítania 1:25 Dolinková avizuje zmeny v ambulantnej pohotovosti pre deti. Majú negatívny ohlas, platiť budú od 1. júla Dolinková avizuje zmeny v ambulantnej pohotovosti pre deti. Majú negatívny ohlas, platiť budú od 1. júla
8. mája 2024 o 10:59 Čas čítania 1:12 Dolinková „nekoná v prospech pacientov, ale len oligarchov“ odkazujú lekári. Reagujú na zmeny výstavby nemocnice Rázsochy Dolinková „nekoná v prospech pacientov, ale len oligarchov“ odkazujú lekári. Reagujú na zmeny výstavby nemocnice Rázsochy
Domov
Zdieľať
Diskusia