Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová
7. júla 2024 o 8:34
Čas čítania 0:28

Kaufland prestal predávať cigarety a tabakové výrobky. Opatrenie zaviedol na celom Slovensku

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Kaufland po novom nepredáva tabakové výrobky.

  • Spoločnosť Kaufland zastavila predaj cigariet a ďalších tabakových výrobkov vo svojich predajniach, informujú Aktuality.sk.
  • Fajčiari však budú môcť produkty nakúpiť u predajcov, ktorí sa nachádzajú v každej prevádzke.
  • Zmena sa týka všetkých predajní na Slovensku.

Prečo je to dôležité: Fajčenie je jednou z hlavných príčin rôznych zdravotných problémov vrátane rakoviny pľúc, srdcových chorôb a respiračných ochorení.

Citát: „Tabakové výrobky, rovnako ako napríklad aj mäsové výrobky, lekárenský sortiment či iné špeciálne produkty do domácnosti, sú lokalizované mimo priestoru hypermarketu, kde sa predávajú potraviny,“ ozrejmuje maloobchodný analytik Ľubomír Drahovský.

Širší kontext: Nemecký predajca Kaufland je zatiaľ jediný, kto pristúpil k takejto zmene. Billa, Terno a ďalšie reťazce uviedli, že v predaji cigariet neplánujú skončiť. 

Anketa:
Potešila ťa zmena?
Áno, cigarety mi prekážajú.
Nie, som fajčiar.
Áno, cigarety mi prekážajú.
63 %
390 Hlasov
Nie, som fajčiar.
37 %
228 Hlasov

Prečítaj si aj tieto články:

18. júna 2024 o 15:29 Čas čítania 1:40 Elektronické cigarety a nikotínové vrecúška budú drahšie. Schválili novelu, Slováci si poriadne priplatia Elektronické cigarety a nikotínové vrecúška budú drahšie. Schválili novelu, Slováci si poriadne priplatia
16. júna 2024 o 10:06 Čas čítania 0:38 17-ročná tínedžerka po nadmernom vapingu zmodrala. Lekári jej museli odstrániť časť plúc 17-ročná tínedžerka po nadmernom vapingu zmodrala. Lekári jej museli odstrániť časť plúc
4. marca 2024 o 16:59 Čas čítania 0:33 Cigaretu si nemôžeš zapáliť hocikde. Za fajčenie na týchto miestach ti hrozí vysoká pokuta Cigaretu si nemôžeš zapáliť hocikde. Za fajčenie na týchto miestach ti hrozí vysoká pokuta
cigarety
Zdroj: Pixabay
Domov
Zdieľať
Diskusia