Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
2. júla 2024 o 12:09
Čas čítania 1:21

DVTV je otvorená komunikovať s Kovačičom a Krescanko Dibákovou o spolupráci. Televízia zháňa druhého moderátora

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Známa česká televízia DVTV prichádza na Slovensko. Jednou z jej tvárí by sa mohol potenciálne stať aj Michal Kovačič.

  • Na Slovensko mieri nová internetová televízia DVTV, ktorej hlasom aj tvárou bude niekdajší moderátor RTVS Miroslav Frindt.
  • Kto bude druhou tvárou moderátorskej dvojice DVTV na Slovensku, nie je zatiaľ isté. Frindt však načrtol, že je otvorený rozhovorom o akejkoľvek spolupráci s Michalom Kovačičom aj Janou Krescanko Dibákovou, uvádza SME.
  • Jana Krescanko Dibáková pre Refresher potvrdila, že s Frindtom ide na „nezáväzné stretnutie“. 
  • Prvé rozhovory by sa mali dostať k divákom okolo polovice júla alebo začiatkom augusta tohto roku.

Prečo je to dôležité: Vládna moc rozpustila verejnoprávnu televíziu RTVS a nahradila ju novou STVR. Podľa kritikov chce politická moc kontrolovať obsah jej vysielania. Po dlhých rokoch z RTVS odišiel moderátor Miroslav Frindt, ktorý bude pracovať v slovenskej pobočke DVTV.

Citát: „Nehovoril som s nimi, ale sme otvorení rozhovorom o akejkoľvek spolupráci,“ reagoval Frindt na otázku redaktora, ktorý sa spýtal, či budú v DVTV aj Michal Kovačič a Jana Dibáková. 

S otázkou o potenciálnej spolupráci s DVTV sme sa obrátili aj na Michala Kovačiča. Článok budeme v prípade jeho odozvy aktualizovať.

Širší kontext: Na Slovensku 1. júla vznikla pobočka známej českej internetovej televízie DVTV. Frindt v rozhovore uviedol, že v televízii budú mať ambíciu pozývať aj politikov, ako sú Robert Fico či Robert Kaliňák. 

25. októbra 2024 o 13:30 Čas čítania 3:08 Extrémne počasie na Slovensku a jeho budúcnosť: Teplotný stres, absencia snehu či nedostatok vody. Mnohé lokality budú trpieť Extrémne počasie na Slovensku a jeho budúcnosť: Teplotný stres, absencia snehu či nedostatok vody. Mnohé lokality budú trpieť

Prvou potvrdenou tvárou slovenskej DVTD je bývalý moderátor RTVS Miroslav Frindt, ktorý z RTVS odišiel po 25 rokoch. Ostro odsúdil obsah aj formu, akou vláda zaviedla zákon o novej verejnoprávnej televízii. 

V Na telo nedávno skončil moderátor Michal Kovačič, ktorého prepustila TV Markíza po tom, ako v živom vysielaní kritizoval vedenie. DVTD je podľa slov Frindta otvorená komunikovať aj s Janou Krescanko Dibákovou, ktorá s ním plánuje absolvovať nezáväzný rozhovor. „Zatiaľ ma nikto nekontaktoval, s pánom Frindtom sme si nedávno sľúbili nezáväznú kávu. Dúfam, že sa mu v novom projekte bude dariť,” uviedla pre Refresher. 

Krescanko Dibáková odišla po 22 rokoch z TV Joj, v televízii moderovala politickú reláciu Na hrane. Podľa vlastných slov mala rozdielne názory na vysielanie politického spravodajstva a na podobu relácie.

Ak chceš vedieť viac, prečítaj si aj tieto články: 

29. júna 2024 o 11:33 Čas čítania 0:47 Markíza reaguje na Kovačičovu výpoveď: Stratili sme k nemu dôveru. Moderátor sa chce s televíziou súdiť Markíza reaguje na Kovačičovu výpoveď: Stratili sme k nemu dôveru. Moderátor sa chce s televíziou súdiť
13. júna 2024 o 13:47 Čas čítania 0:53 Z RTVS odchádza známy moderátor Miro Frindt. „Robia to tak na hulváta, že to nemá obdoby,“ odkazuje vládnej moci Z RTVS odchádza známy moderátor Miro Frindt. „Robia to tak na hulváta, že to nemá obdoby,“ odkazuje vládnej moci
1. júla 2024 o 12:40 Čas čítania 0:57 Pellegrini vysvetlil, prečo podpísal zákon o STVR. Verí, že v Rade budú osobnosti, za ktoré sa nebudeme hanbiť Pellegrini vysvetlil, prečo podpísal zákon o STVR. Verí, že v Rade budú osobnosti, za ktoré sa nebudeme hanbiť
Domov
Zdieľať
Diskusia