Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Eva Thonhauserová
2. júla 2024 o 12:09
Čas čítania 1:21

DVTV je otvorená komunikovať s Kovačičom a Krescanko Dibákovou o spolupráci. Televízia zháňa druhého moderátora

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Známa česká televízia DVTV prichádza na Slovensko. Jednou z jej tvárí by sa mohol potenciálne stať aj Michal Kovačič.

  • Na Slovensko mieri nová internetová televízia DVTV, ktorej hlasom aj tvárou bude niekdajší moderátor RTVS Miroslav Frindt.
  • Kto bude druhou tvárou moderátorskej dvojice DVTV na Slovensku, nie je zatiaľ isté. Frindt však načrtol, že je otvorený rozhovorom o akejkoľvek spolupráci s Michalom Kovačičom aj Janou Krescanko Dibákovou, uvádza SME.
  • Jana Krescanko Dibáková pre Refresher potvrdila, že s Frindtom ide na „nezáväzné stretnutie“. 
  • Prvé rozhovory by sa mali dostať k divákom okolo polovice júla alebo začiatkom augusta tohto roku.

Prečo je to dôležité: Vládna moc rozpustila verejnoprávnu televíziu RTVS a nahradila ju novou STVR. Podľa kritikov chce politická moc kontrolovať obsah jej vysielania. Po dlhých rokoch z RTVS odišiel moderátor Miroslav Frindt, ktorý bude pracovať v slovenskej pobočke DVTV.

Citát: „Nehovoril som s nimi, ale sme otvorení rozhovorom o akejkoľvek spolupráci,“ reagoval Frindt na otázku redaktora, ktorý sa spýtal, či budú v DVTV aj Michal Kovačič a Jana Dibáková. 

S otázkou o potenciálnej spolupráci s DVTV sme sa obrátili aj na Michala Kovačiča. Článok budeme v prípade jeho odozvy aktualizovať.

Širší kontext: Na Slovensku 1. júla vznikla pobočka známej českej internetovej televízie DVTV. Frindt v rozhovore uviedol, že v televízii budú mať ambíciu pozývať aj politikov, ako sú Robert Fico či Robert Kaliňák. 

4. júla 2024 o 12:30 Čas čítania 11:13 „Varovali nás, že komentáre nemáme čítať. Na niektorých sa však radi zabavíme,“ hovoria noví moderátori Telerána „Varovali nás, že komentáre nemáme čítať. Na niektorých sa však radi zabavíme,“ hovoria noví moderátori Telerána

Prvou potvrdenou tvárou slovenskej DVTD je bývalý moderátor RTVS Miroslav Frindt, ktorý z RTVS odišiel po 25 rokoch. Ostro odsúdil obsah aj formu, akou vláda zaviedla zákon o novej verejnoprávnej televízii. 

V Na telo nedávno skončil moderátor Michal Kovačič, ktorého prepustila TV Markíza po tom, ako v živom vysielaní kritizoval vedenie. DVTD je podľa slov Frindta otvorená komunikovať aj s Janou Krescanko Dibákovou, ktorá s ním plánuje absolvovať nezáväzný rozhovor. „Zatiaľ ma nikto nekontaktoval, s pánom Frindtom sme si nedávno sľúbili nezáväznú kávu. Dúfam, že sa mu v novom projekte bude dariť,” uviedla pre Refresher. 

Krescanko Dibáková odišla po 22 rokoch z TV Joj, v televízii moderovala politickú reláciu Na hrane. Podľa vlastných slov mala rozdielne názory na vysielanie politického spravodajstva a na podobu relácie.

Ak chceš vedieť viac, prečítaj si aj tieto články: 

29. júna 2024 o 11:33 Čas čítania 0:47 Markíza reaguje na Kovačičovu výpoveď: Stratili sme k nemu dôveru. Moderátor sa chce s televíziou súdiť Markíza reaguje na Kovačičovu výpoveď: Stratili sme k nemu dôveru. Moderátor sa chce s televíziou súdiť
13. júna 2024 o 13:47 Čas čítania 0:53 Z RTVS odchádza známy moderátor Miro Frindt. „Robia to tak na hulváta, že to nemá obdoby,“ odkazuje vládnej moci Z RTVS odchádza známy moderátor Miro Frindt. „Robia to tak na hulváta, že to nemá obdoby,“ odkazuje vládnej moci
1. júla 2024 o 12:40 Čas čítania 0:57 Pellegrini vysvetlil, prečo podpísal zákon o STVR. Verí, že v Rade budú osobnosti, za ktoré sa nebudeme hanbiť Pellegrini vysvetlil, prečo podpísal zákon o STVR. Verí, že v Rade budú osobnosti, za ktoré sa nebudeme hanbiť
Domov
Zdieľať
Diskusia