Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
13. júla 2024 o 13:50
Čas čítania 0:42

Vlaková doprava na južnom Slovensku je ochromená. Mnohé spoje nahradili autobusy

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Búrka ochromila železničnú dopravu na južnom Slovensku.

  • Silné búrky spôsobili na južnom Slovensku rozsiahle poškodenie železničnej infraštruktúry a ochromenie dopravy. V dôsledku nepriaznivého počasia sprevádzaného silnými búrkami a nárazovým vetrom došlo k poškodeniu trolejového vedenia a podmytiu tratí.
  • Vnútroštátne osobné vlaky a rýchliky sú nahrádzané náhradnou autobusovou dopravou (NAD) a premávajú po odklonených trasách. Obmedzenia v doprave budú pretrvávať až do odstránenia následkov nepriaznivého počasia.

Prečo je to dôležité: O ochromenej železničnej doprave informujeme, pretože je to kľúčové pre bezpečnosť a plánovanie. Pomáha cestujúcim prispôsobiť sa situácii a zabezpečiť hladký priebeh ciest napriek nepriaznivým okolnostiam.

Citát: „Všetky aktuálne informácie o meškaniach a operatívnych zmenách odporúčame sledovať na sociálnej sieti Mastodon, ktorá slúži ako kanál pre dopravné spravodajstvo. Tento feed je prístupný aj na webovej stránke ZSSK, na jeho sledovanie nie je potrebný Mastodon účet. Robíme všetko, čo je v našich silách, aby sme situáciu čo najrýchlejšie vyriešili,“ informoval hovorca ZSSK.

21. augusta 2024 o 16:20 Čas čítania 4:30 Obchádzanie sankcií voči Rusku? Slovenský vývoz do viacerých krajín sa po začiatku vojny zdvojnásobil Obchádzanie sankcií voči Rusku? Slovenský vývoz do viacerých krajín sa po začiatku vojny zdvojnásobil

Širší kontext: Silná búrka v piatok večer napáchala škody vo viacerých krajoch. Vyvracala stromy, ničila elektrické vedenie a strechy domov. Tisícky domácností zostali bez elektrickej energie.

Prečítaj si aj tieto články:

13. júla 2024 o 12:15 Čas čítania 0:47 Na západnom Slovensku je 6-tisíc domácností bez elektriny. Silná búrka vyvracala stromy a spôsobila škody Na západnom Slovensku je 6-tisíc domácností bez elektriny. Silná búrka vyvracala stromy a spôsobila škody
13. júla 2024 o 10:28 Čas čítania 0:41 AKTUÁLNE: Silné búrky spôsobili na Slovensku energetickú kalamitu. Bez energie je stále 11-tisíc domácností AKTUÁLNE: Silné búrky spôsobili na Slovensku energetickú kalamitu. Bez energie je stále 11-tisíc domácností
13. júla 2024 o 10:10 Čas čítania 0:21 VIDEO: Zábery zachytávajú pád veľkého stanu na Pohode. Kričiaci ľudia sa zachraňovali na poslednú chvíľu VIDEO: Zábery zachytávajú pád veľkého stanu na Pohode. Kričiaci ľudia sa zachraňovali na poslednú chvíľu
Domov
Zdieľať
Diskusia