Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
15. júla 2024 o 18:25
Čas čítania 0:46

Rušenie letov do Turecka je stále na stole. Známa aerolinka zvažuje nepopulárny krok, ktorý zavarí mnohým dovolenkárom

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Aerolinka hrozbou zrušenia letov reaguje na zlú situáciu v kontexte meškajúcich letov tureckej letovej prevádzky.

  • Česká letecká spoločnosť Smartwings stále rieši vážnu situáciu v tureckom vzdušnom priestore, kvôli ktorej výrazne meškajú lety. 

  • Aerolinke spôsobujú meškania veľkú finančnú záťaž a naďalej hrozí zrušením letov do Turecka.

  • Aerolinke Smartwings dochádzala trpezlivosť pre nedostatočnú výkonnosť európskeho riadenia letovej prevádzky.

  • Hovorkyňa spoločnosti Vladimíra Dufková tvrdí, že situácia je neprijateľná a za 2 týždne sa stále nezlepšila, informujú TV Noviny.

Prečo je to dôležité: Aktuálne sa nachádzame v dovolenkovej sezóne a Turecko je obľúbená destinácia mnohých Slovákov. Do tureckého mesta Antalya lietajú prostredníctvom Smartwings priame lety z Košíc. 

Citát: „Z rovnakých dôvodov opäť uplynulý víkend meškalo všetkých 62 letov našej spoločnosti z a do Antalye,“ povedala Dufková. 

Širší kontext: Pred 2 týždňami sme ťa informovali, že česká letecká spoločnosť Smartwings možno zruší lety do Antalye v Turecku. Ide o reakciu na zlú situáciu v kontexte meškajúcich letov tureckej letovej prevádzky. 

2. septembra 2024 o 17:00 Čas čítania 0:56 KVÍZ: Spoznáš slovenské mesto na základe niekoľkých indícií? Otestuj svoj prehľad KVÍZ: Spoznáš slovenské mesto na základe niekoľkých indícií? Otestuj svoj prehľad

„Ak Eurocontrol nepristúpi k urýchlenej náprave v riadení európskeho vzdušného priestoru a nevyrieši s tureckými dispečermi správne riadenie lietadiel v tureckom vzdušnom priestore, tak budeme musieť zrušiť niektoré alebo všetky lety do Antalye v Turecku,“ uviedla pred 2 týždňami Dufková.

Ak chceš vedieť viac, prečítaj si aj tieto články: 

14. júla 2024 o 17:48 Čas čítania 0:23 Wizz Air spustí novú pravidelnú linku z Viedne. Za 60 eur môžeš letieť do Moldavska až trikrát do týždňa Wizz Air spustí novú pravidelnú linku z Viedne. Za 60 eur môžeš letieť do Moldavska až trikrát do týždňa
2. júla 2024 o 9:01 Čas čítania 0:46 Mnohým slovenským dovolenkárom hrozí nešťastný scenár. Známa aerolinka oznámila, že možno zruší lety do Turecka Mnohým slovenským dovolenkárom hrozí nešťastný scenár. Známa aerolinka oznámila, že možno zruší lety do Turecka
14. júla 2024 o 13:28 Čas čítania 0:37 Chystáš sa v lete na dovolenku? Polícia radí, kde máš zaparkovať auto Chystáš sa v lete na dovolenku? Polícia radí, kde máš zaparkovať auto
Domov
Zdieľať
Diskusia