Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
14. júla 2024 o 13:28
Čas čítania 0:37

Chystáš sa v lete na dovolenku? Polícia radí, kde máš zaparkovať auto

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Auto počas dovolenky zaparkuj na bezpečnom mieste.

  • Polícia odporúča, aby auto, ktoré Slováci nechajú počas dovolenky doma, zaparkovali na bezpečnom mieste, napríklad v garáži, vo dvore za plotom či na súkromnom pozemku u známych.
  • Ak taká možnosť nie je, polícia odporúča nechať ho na frekventovanom mieste, kde sa pohybuje viac ľudí. Zostať môže pod lampou pouličného osvetlenia alebo v lokalite chránenej monitorovacím systémom obce.

Prečo je to dôležité: Zaparkovanie auta na bezpečnom mieste, keď ideš na dovolenku, je dôležité pre ochranu tvojho vozidla, zníženie rizika krádeže a poškodenia.

Citát:„V aute nenechávajte veci, ktoré by mohli zlodeja zaujať a speňažiť, ako sú navigácie, mobily, cenné veci, notebooky a podobne,“ informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Roman Hájek.

Širší kontext: Ak po návrate z dovolenky nájdeš auto s poškodeným zámkom, rozbitým oknom alebo z neho zmizli veci, treba zavolať políciu. Polícia radí, aby si s vecami v ňom nemanipuloval, ničoho sa nedotýkal a do vozidla si nesadal.

Prečítaj si aj tieto články: 

12. júla 2024 o 19:34 Čas čítania 0:57 Zlodeji cez dovolenky využívajú rafinované triky. Polícia vysvetľuje, ako si dokážu overiť, že nie si doma Zlodeji cez dovolenky využívajú rafinované triky. Polícia vysvetľuje, ako si dokážu overiť, že nie si doma
6. júla 2024 o 18:04 Čas čítania 0:50 Počas dovolenky ťa môžu ľahko vykradnúť. Odborníci upozorňujú, na čo si pri cestovaní dávať pozor Počas dovolenky ťa môžu ľahko vykradnúť. Odborníci upozorňujú, na čo si pri cestovaní dávať pozor
13. júla 2024 o 16:48 Čas čítania 0:30 Pozor na turistické pasce v Chorvátsku. Bar v známom letovisku začal vyberať poplatok za položenie uteráka na piesok Pozor na turistické pasce v Chorvátsku. Bar v známom letovisku začal vyberať poplatok za položenie uteráka na piesok
Domov
Zdieľať
Diskusia