Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
2. júla 2024 o 9:01
Čas čítania 0:46

Mnohým slovenským dovolenkárom hrozí nešťastný scenár. Známa aerolinka oznámila, že možno zruší lety do Turecka

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Česká aerospoločnosť, ktorá premáva z Košíc do Turecka, hrozí zrušením svojich letov.

  • Česká letecká spoločnosť Smartwings možno zruší lety do Antalye v Turecku. 
  • Je to reakcia na zlú situáciu v kontexte meškajúcich letov tureckej letovej prevádzky. 
  • Spoločnosť apeluje na európske kontrolné orgány, aby sa situáciou okamžite zaoberali, upozorňuje web Zdopravy.cz

Prečo je to dôležité: Do tureckého mesta Antalya lietajú prostredníctvom Smartwings priame lety z Košíc. Momentálne sa nachádzame v dovolenkovej sezóne a Turecko je obľúbená destinácia mnohých Slovákov. 

Citát:„Ak Eurocontrol nepristúpi k urýchlenej náprave v riadení európskeho vzdušného priestoru a nevyrieši s tureckými dispečermi správne riadenie lietadiel v tureckom vzdušnom priestore tak, aby nedochádzalo k zbytočným meškaniam a zdržiavaniu lietadiel pred pristátím alebo dokonca nútenému presmerovaniu lietadiel na náhradné letiská, budeme musieť zrušiť niektoré alebo všetky lety do Antalye v Turecku,“ upozornila hovorkyňa leteckej spoločnosti Vladimíra Dufková.

Širší kontext: V dôsledku nedostatočného riadenia letovej prevádzky v Turecku dochádza k narušeniu letových plánov. To vedie k opakovaným meškaniam, ktoré letecké spoločnosti nemôžu ovplyvniť, ale musia sa cestujúcim ospravedlniť, rovnako ako to urobila spoločnosť Smartwings. V nedeľu meškalo všetkých 30 letov aerolinky do tureckého Antalye. Na problémy s meškaním letov sa sťažujú aj iné letecké spoločnosti.

Domov
Zdieľať
Diskusia