Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
16. júla 2024 o 12:20
Čas čítania 0:34

O chvíľu udrú silné búrky s vetrom až 110 km/h. SHMÚ zvýšil výstrahy v mnohých okresoch (+ mapa)

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Meteorológovia upozorňujú na silné búrky a zvyšujú výstrahy na druhý stupeň.

Búrky zasiahnu Slovensko aj v stredu 17. júla. Viac sa dozvieš TU.

V niektorých okresoch zvýšili meteorológovia výstrahu pred búrkami na druhý stupeň z troch. Výstrahy platia od 11.00 h, respektíve 12.00 h do polnoci. Slovenský hydrometeorologický ústav o tom informuje na svojom webe.

Výstraha druhého stupňa platí pre takmer celý Banskobystrický kraj, okresy Gelnica, Košice mesto, Košice-okolie, Rožňava, Spišská Nová Ves, Bardejov, Kežmarok, Levoča, Poprad, Prešov, Sabinov, Stará Ľubovňa, Dolný Kubín, Liptovský Mikuláš, Námestovo, Ružomberok a Tvrdošín.

„Je malá pravdepodobnosť výskytu silných búrok spojených s prudkým lejakom s intenzitou 30 až 50 milimetrov za 30 minút s nárazmi vetra 70 až 110 kilometrov za hodinu a s krúpami,“ priblížili meteorológovia.

Vydali tiež výstrahu prvého stupňa pre zvyšné okresy Banskobystrického, Košického, Žilinského a Prešovského kraja, ako aj pre takmer celý Trenčiansky a Nitriansky kraj. Platia tiež výstrahy pred vysokými teplotami od 12.00 do 19.00 h.

shmú
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia