Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
19. júla 2024 o 14:29
Čas čítania 0:39

Viaceré oblasti Neapola zasiahlo zemetrasenie. Odborníci varujú, že prídu ďalšie

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Neboli hlásené žiadne škody.

  • Vo štvrtok 18. júla ráno krátko po 8.00 h zasiahlo mnohé oblasti Neapola zemetrasenie, informuje Corriere Del Mezzogiorno.
  • Epicentrum zemetrasenia sa nachádzalo pri meste Pozzuoli. Ľudia pocítili otrasy hlavne v oblasti Campi Flegrei.
  • Zemetrasenie malo magnitúdu 3,6 a odštartovalo takzvaný zemetrasný roj, pretože o niekoľko minút začalo ďalšie, no slabšie zemetrasenie.
  • Odborníci varujú, že sa bude situácia zrejme opakovať.

Prečo je to dôležité: Talianske pobrežie, ale aj vnútrozemie je obľúbeným turistickým miestom mnohých Slovákov. Odborníci predpovedajú aj ďalšie zemetrasenia, čo by mohlo ohroziť bezpečnosť ľudí a ich cestovné plány.

Širší kontext: Zemetrasenie nespôsobilo žiadne škody. Celá oblasť Flegrejska už mesiace zažíva intenzívnu seizmickú aktivitu, ktorá medzi obyvateľmi údajne vyvoláva napätie a niekedy aj paniku.

Podľa odborníkov údaje o deformácii zemskej kôry naznačujú v krátkom časovom horizonte aj ďalšie seizmické epizódy. Riaditeľ Vezuvského observatória Mauro Di Vito tvrdí, že intenzita blížiacich sa zemetrasení bude zodpovedať tým, ktoré boli zaznamenané v posledných týždňoch.

Ak chceš vedieť viac, prečítaj si tiež tieto články:

18. júla 2024 o 18:01 Čas čítania 0:28 V Chorvátsku padol nový rekord teploty vody. Ľudia sa v nej neochladia, vysoké teploty predstavujú mnohé riziká V Chorvátsku padol nový rekord teploty vody. Ľudia sa v nej neochladia, vysoké teploty predstavujú mnohé riziká
18. júla 2024 o 6:53 Čas čítania 0:37 Európske mesto ťa ako turistu odmení jedlom zadarmo. Čo pre to musíš urobiť? Európske mesto ťa ako turistu odmení jedlom zadarmo. Čo pre to musíš urobiť?
15. júla 2024 o 18:25 Čas čítania 0:46 Rušenie letov do Turecka je stále na stole. Známa aerolinka zvažuje nepopulárny krok, ktorý zavarí mnohým dovolenkárom Rušenie letov do Turecka je stále na stole. Známa aerolinka zvažuje nepopulárny krok, ktorý zavarí mnohým dovolenkárom
Domov
Zdieľať
Diskusia