Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
20. júla 2024 o 9:51
Čas čítania 0:40

Vrátiť svet do rovnováhy po celosvetovom IT výpadku bude trvať ešte niekoľko dní. Chybu spôsobila nepodarená aktualizácia

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Šéf firmy CrowdStrike George Kurtz informoval, že problém vyriešili.

  • Vyriešiť problémy, ktoré vznikli nepodarenou aktualizáciou softvéru od antivírusovej firmy CrowdStrike, bude trvať ešte niekoľko dní.
  • Šéf firmy CrowdStrike George Kurtz sa za výpadok ospravedlnil v rozhovore pre Today. Dodal, že problém vyriešili, no napraviť jeho dôsledky bude trvať dlhšie.
  • Výpadok zasiahol viaceré letoviská po celom svete vrátane Slovenska. Problémy evidujú aj banky, médiá či komunikačné služby.

Prečo je to dôležité: Výpadky ovplyvňujú dôležité infraštruktúry a služby, čo môže mať priamy vplyv na životy občanov a cestujúcich.

Citát: „Hlboko sa ospravedlňujeme za dosahy, ktoré sme spôsobili zákazníkom, cestujúcim a všetkým, ktorých sa to dotklo, vrátane našich spoločností,“ povedal Kurtz.

Širší kontext: Výpadky na Slovensku zaznamenali na Letisku M. R. Štefánika v Bratislave či v Telekome. Letisko v Bratislave pre Refresher potvrdilo, že zaznamenali výpadok odbavovacieho systému dopravcu Ryanair. Telekom oznámil, že spoločnosť zažíva interné výpadky IT systémov. 

Podľa informácií Ministerstva hospodárstva SR výpadok nezasiahol kľúčové spoločnosti kritickej infraštruktúry. Elektrárne, distribučné spoločnosti, ale i štátna spoločnosť SPP fungujú bez prevádzkových obmedzení.

Prečítaj si aj tieto články:

19. júla 2024 o 10:10 Čas čítania 0:42 AKTUÁLNE: Masívny výpadok internetu vo svete paralyzoval dopravu, banky aj médiá AKTUÁLNE: Masívny výpadok internetu vo svete paralyzoval dopravu, banky aj médiá
19. júla 2024 o 13:44 Čas čítania 0:45 Masívny výpadok internetu ovplyvnil aj slovenského mobilného operátora či letisko. Spoločnosti situáciu riešia Masívny výpadok internetu ovplyvnil aj slovenského mobilného operátora či letisko. Spoločnosti situáciu riešia
19. júla 2024 o 16:44 Čas čítania 0:54 Na Slovensku zadržali tisícky falošných elektronických cigariet. Podvodníkov prezradila banálna chyba Na Slovensku zadržali tisícky falošných elektronických cigariet. Podvodníkov prezradila banálna chyba
letisko lietadlo
Zdroj: Pexels/Brett Sayles
Domov
Zdieľať
Diskusia