Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová TASR
19. júla 2024 o 16:44
Čas čítania 0:54

Na Slovensku zadržali tisícky falošných elektronických cigariet. Podvodníkov prezradila banálna chyba

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na falošné elektronické cigarety upozornili colníkov pravopisné chyby

  • Príslušníci Colného úradu Nitra zaistili takmer 7 000 kusov elektronických cigariet. Dôvodom je podozrenie, že výrobky porušujú práva duševného vlastníctva držiteľa rozhodnutia ochrannej známky.
  • Podozrenie colníkov vzbudili pravopisné chyby v opise výrobku.
  • Ozbrojení príslušníci colného úradu vykonali miestne zisťovanie u právnickej osoby zaoberajúcej sa dovozom a predajom elektronických cigariet.

Prečo je to dôležité: Falošné elektronické cigarety neporušujú len práva duševného vlastníctva, ale môžu predstavovať aj potenciálne nebezpečenstvo pre spotrebiteľov. Ľudia by mali vždy nakupovať len overené produkty z dôveryhodných zdrojov.

Citát: „Vzhľadom na polohu skladových priestorov v odľahlej časti nemenovaného mesta sa rozhodli vykonať aj kontrolu skladových priestorov a uskladneného tovaru,“ informovala hovorkyňa Colného úradu Nitra Renáta Cebová.

Širší kontext: Práve pri kontrole skladových priestorov nadobudli colníci podozrenie, že uskladnené výrobky porušujú práva duševného vlastníctva držiteľa rozhodnutia ochrannej známky.


Colníci zaistili 6 849 kusov elektronických cigariet Elfbar. Ich uvedenie do voľného predaja by predstavovalo pre majiteľa ochrannej známky škodu v celkovej hodnote 47 943 eur. O osude zaisteného tovaru rozhodne držiteľ ochrannej známky. Buď tovar zlikvidujú, alebo môže dať držiteľ ochrannej známky podnet na súd. Ten následne rozhodne, či ide o falzifikáty a ako sa má ďalej postupovať.


Colný úrad upozorňuje spotrebiteľov, aby sa nedali nalákať na podozrivo nízke ceny a vyhýbali sa nakupovaniu v pochybných a podozrivo lacných obchodoch či u rôznych podomových predajcov. Falošné výrobky môžu byť svojím vyhotovením, kvalitou spracovania alebo zložením nebezpečné pre ich zdravie.

Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. Zdroj: Wikipedia/SmileSmith25
Domov
Zdieľať
Diskusia