Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
23. júla 2024 o 14:21
Čas čítania 0:28

V niektorých kozmetických výrobkoch sa môže vyskytovať nebezpečná látka. Inšpektori ju našli aj v produktoch známych značiek

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Výrobky, ktoré obsahujú nebezpečnú látku Butylphenyl Methylpropional, sa môžu vyskytovať aj na Slovensku.

Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na viacero nebezpečných kozmetických výrobkov. Do systému Safety Gate Rapex – systému EÚ na rýchlu výmenu informácií o nebezpečných nepotravinových výrobkoch – ich nahlásili kontrolné orgány v Maďarsku a Česku. Výrobky sa môžu vyskytovať aj na Slovensku.

Vo všetkých produktoch našli inšpektori nebezpečnú látku Butylphenyl Methylpropional. Na zozname vyradenej kozmetiky sa vyskytujú viaceré parfumované vody pre mužov aj ženy, tuhé mydlá značky Palmolive a Dove či penové tužidlá značky Schwarzkopf. Za problematické označili aj kozmetické súpravy značky Dove a sprchovací gél určený na telo a vlasy značky Dermacol.

„Výrobky majú v zozname zložiek uvedenú zakázanú látku – Butylphenyl Methylpropional (2-(4-tert-butylbenzyl) propionaldehyde), čo je v rozpore s nariadením EP a Rady č. 1223/2009 o kozmetických výrobkoch,“ informujú na webe.

ÚVZ SRÚVZ SRÚVZ SRÚVZ SR
Zobraziť galériu
(22)
Domov
Zdieľať
Diskusia