Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
24. júla 2024 o 7:50
Čas čítania 0:55

Fakultná nemocnica v Trenčíne reaguje na tvrdenia o kolapse kardiológie. Zverejnili komunikáciu s novinárom

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Opozícia poukázala na to, že riaditeľ trenčianskej nemocnice Michal Plesník údajne odvolal primára kardiológie bez udania dôvodu.

Fakultná nemocnica (FN) v Trenčíne odmieta tvrdenia o kolapse kardiologického oddelenia v súvislosti s výpoveďami lekárov. Deklarovala, že chod kardiológie a riadne poskytovanie zdravotnej starostlivosti sú zabezpečené.

Súčasnú situáciu na kardiologickom oddelení kritizovala opozícia. Poukázala na to, že riaditeľ trenčianskej nemocnice Michal Plesník údajne odvolal primára kardiológie bez udania dôvodu, čo podľa nich viedlo k výpovediam ďalších lekárov. FN Trenčín reagovala, že ukončeniu pracovného pomeru primára predchádzala dohoda zainteresovaných strán.

Zverejnili tiež komunikáciu s novinárom denníka SME, ktorý ako prvý o možných problémoch informoval. 

Opozičné strany vyzvali ministerku zdravotníctva Zuzanu Dolinkovú (Hlas-SD) na nápravu súčasnej situácie. Ak šéfka rezortu nepredstaví riešenie do konca týždňa, chce PS iniciovať mimoriadne zasadnutie parlamentného výboru pre zdravotníctvo. KDH zase žiada odvolanie riaditeľa zdravotníckeho zariadenia.

Slová vedenia nemocnice 

„Prijali sme výpovede štyroch lekárov, pracujúcich na čiastočný úväzok, ktorí úhrnne predstavujú 1,4 lekára. Dotknutým lekárom aktuálne plynie výpovedná lehota v zmysle Zákonníka práce, a teda zotrvajú na pracovisku do jej uplynutia, pričom v júli 2024 už nastúpili na kardiologické oddelenie na pracovný pomer traja lekári. Aktuálne má FN Trenčín prísľub nástupu na kardiologické oddelenie aj ďalších lekárov,“ poznamenala nemocnica.


O situácii zdravotnícke zariadenie komunikuje aj s rezortom zdravotníctva. „Chod kardiologického oddelenia je zabezpečený, starostlivosť o zdravie pacientov s akútnym koronárnym syndrómom nie je ohrozená a tak ako doposiaľ je poskytovaná zabehnutým systémom s pomocou vysokošpecializovaných pracovísk – Kardiocentra v Nitre a Stredoslovenského ústavu srdcových a cievnych chorôb v Banskej Bystrici,“ dodalo.

Domov
Zdieľať
Diskusia