Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
25. júla 2024 o 20:00
Čas čítania 0:33

Popredná ruská ekonómka vypadla z okna svojho moskovského bytu. Okolnosti jej smrti sú stále nejasné

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Po páde z okna bytu v Moskve zomrela známa ekonómka.

  • Významná ruská ekonómka Valentina Bondarenková zomrela po páde z okna svojho moskovského bytu, uvádzajú médiá. 
  • Podľa finančných novín Vedomosti 82-ročná Bondarenková pravdepodobne zomrela v pondelok, pričom úrady údajne nenašli žiadne dôkazy o násilnom zápase alebo kriminálnom motíve.

Prečo je to dôležité: Bondarenková nie je jedinou významnou ruskou osobnosťou, ktorá v Rusku zomrela pri nezvyčajnej nehode alebo za záhadných okolností. V jednom prípade, po ruskej invázii na Ukrajinu vo februári 2022, zomrel šéf ruskej ropnej spoločnosti Lukoil Ravil Maganov po páde z okna moskovskej nemocnice.


Širší kontext: Bondarenková bola uznávaná za svoju dlhoročnú kariéru v Ekonomickom inštitúte Ruskej akadémie vied, ako aj za vedenie Medzinárodnej nadácie N. D. Kondratieva. Chválili ju tiež za dlhodobé prognózy hospodárskeho rozvoja krajiny. Médiá informovali, že Bondarenková trpela chronickou chorobou, ale príčiny jej pádu sú stále nejasné.

Prečítaj si aj tieto články: 

27. decembra 2022 o 10:54 Čas čítania 0:48 Ďalší Putinov kritik vypadol z okna. Tentokrát neprežil poslanec Pavel Antonov Ďalší Putinov kritik vypadol z okna. Tentokrát neprežil poslanec Pavel Antonov
9. júla 2024 o 18:40 Čas čítania 0:30 Kremeľ ide po manželke zosnulého Navaľného. Vydali na ňu zatykač, situácia sa vyostruje Kremeľ ide po manželke zosnulého Navaľného. Vydali na ňu zatykač, situácia sa vyostruje
Domov
Zdieľať
Diskusia