Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová TASR
9. júla 2024 o 18:40
Čas čítania 0:30

Kremeľ ide po manželke zosnulého Navaľného. Vydali na ňu zatykač, situácia sa vyostruje

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Rusko vydalo zatykač na Juliju Navaľnú za údajnú účasť v extrémistickej skupine.

  • Súd v Moskve vydal v utorok príkaz na zatknutie vdovy po politikovi Alexejovi Navaľnom, ktorá je v Rusku obvinená z účasti v „extrémistickej skupine“.
  • Juliji Navaľnej, šéfke ľudskoprávnej organizácie Human Rights Foundation, na základe tohto obvinenia hrozí šesť rokov väzenia.
  • Navaľná i jej dve deti sa už dlhší čas zdržiavajú v zahraničí.

Prečo je to dôležité: Ruský opozičný kritik Alexej Navaľnyj zomrel vo väzení vo februári tohto roku. Do výkonu trestu sa Navaľnyj dostal so zdravím podlomeným pokusom o otravu s použitím nervovoparalytickej látky novičok.

Širší kontext: Presné okolnosti smrti Alexeja Navaľneho zostávajú nejasné. Podľa ruských úradov bola jeho smrť prirodzená, Navaľného rodina a blízki spolupracovníci zodpovednosť za ňu pripisujú ruskému vedeniu a katastrofálnym životným podmienkam vo väzení.

Prečítaj si aj tieto články: 

21. apríla 2024 o 14:22 Čas čítania 0:45 Putin je nevypočítateľný. Môže použiť jadrové zbrane, tvrdí Navaľná Putin je nevypočítateľný. Môže použiť jadrové zbrane, tvrdí Navaľná
13. marca 2024 o 7:58 Čas čítania 1:16 Blízkeho človeka Alexeja Navaľného pred domom napadli kladivom. Ruskému prezidentovi Putinovi posiela priamy odkaz Blízkeho človeka Alexeja Navaľného pred domom napadli kladivom. Ruskému prezidentovi Putinovi posiela priamy odkaz
24. februára 2024 o 17:06 Čas čítania 1:01 Telo Alexeja Navaľného vydali matke zosnulého politika. Žiadali o to niekoľko dní Telo Alexeja Navaľného vydali matke zosnulého politika. Žiadali o to niekoľko dní
Domov
Zdieľať
Diskusia