Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
26. júla 2024 o 10:00
Čas čítania 0:31

O pár hodín udrú extrémne horúčavy, bude až 35 stupňov Celzia. Pripraviť sa musí väčšina Slovákov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Teploty môžu v niektorých častiach Slovenska dosiahnuť 35 °C.

V piatok zasiahne Slovensko vlna horúčav, ktorá bude trvať celý víkend. Teploty budú podľa meteorológov stúpať k hranici 35 °C. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal v tejto súvislosti výstrahy prvého a druhého stupňa pre viaceré okresy.

Výstrahy prvého stupňa pred vysokými teplotami budú počas soboty platiť pre okresy Ilava, Trenčín, Myjava, Nové Mesto nad Váhom, Piešťany, Bánovce nad Bebravou, Prievidza, Partizánske, Topoľčany, Hlohovec, Nitra, Zlaté Moravce, Žarnovica, Žiar nad Hronom, Levice, Krupina, Veľký Krtíš, Lučenec a Rimavská Sobota.

Výstrahy druhého stupňa vydal SHMÚ v okresoch Skalica, Senica, Malacky, Trnava, Pezinok, Bratislava, Senec, Galanta, Dunajská Streda, Galanta, Šaľa, Nové Zámky a Komárno. 

Vysoké teploty môžeš očakávať aj počas nedele. SHMÚ vydal výstrahy pre okresy v Bratislavskom, Trnavskom, Nitrianskom, Trenčianskom, Banskobystrickom, Košickom a Prešovskom kraji. 

Prečítaj si aj tieto články:

25. júla 2024 o 11:14 Čas čítania 0:30 Jav La Niña poblázni počasie na celom svete. Spôsobí nárast počtu hurikánov či chladnejšie zimy Jav La Niña poblázni počasie na celom svete. Spôsobí nárast počtu hurikánov či chladnejšie zimy
25. júla 2024 o 10:03 Čas čítania 0:30 Už o pár hodín na Slovensku udrú extrémne horúčavy až 37 stupňov Celzia. SHMÚ varuje najmä juhozápad krajiny Už o pár hodín na Slovensku udrú extrémne horúčavy až 37 stupňov Celzia. SHMÚ varuje najmä juhozápad krajiny
25. júla 2024 o 7:20 Čas čítania 0:22 Veľká predpoveď počasia na august: Slováci sa musia pripraviť na extrémne teplo a menej búrok Veľká predpoveď počasia na august: Slováci sa musia pripraviť na extrémne teplo a menej búrok
SHMÚ
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia