Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
26. júla 2024 o 17:05
Čas čítania 0:55

VIDEO: V turistami obľúbenej Barcelone našli tony drog. Pašeráci ukryli kokaín do vriec s ryžou

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Španielska polícia rozbila veľkú pašerácku skupinu.

  • Španielska občianska garda v piatok uviedla, že v prístave v Barcelone zadržala viac než štyri tony kokaínu ukryté vo vreciach s ryžou. Podarilo sa jej tak odhaliť zločineckú skupinu, ktorá pôsobila v Španielsku, Paraguaji a Británii.
  • Kokaín v plastových obaloch ukryli pašeráci do ručne šitých vriec s ryžou v paraguajskej metropole Asunción, odkiaľ drogy poslali do Európy.
  • Kontajnery dorazili do barcelonského prístavu už začiatkom tohto roka, no náklad kokaínu bol objavený až v júli, keď pašeráci kontajnery premiestnili, dodala polícia.
  • Španielska polícia informovala, že v súvislosti s nálezom zadržala osem ľudí, zatiaľ čo ďalšie dve osoby zadržala polícia v Paraguaji.

Prečo je to zaujímavé: Španielska polícia na sociálnej sieti X informovala, že 4 tony kokaínu je zatiaľ najväčšie množstvo, aké sa im v barcelonskom prístave podarilo zadržať.

Širší kontext: Úrady v Paraguaji a Británii zadržali v uplynulých mesiacoch ďalších päť ton kokaínu pašovaného rovnakou zločineckou skupinou pri dvoch rôznych raziách. Tri tony kokaínu zhabali úrady v Paraguaji v októbri 2023 predtým, ako mali byť zaslané do Belgicka. Britská polícia zadržala dve tony kokaínu v prístave v Southamptone tento rok v marci.

Domov
Zdieľať
Diskusia