Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
27. júla 2024 o 16:52
Čas čítania 0:32

Dvaja astronauti uviazli vo vesmíre. Pokazila sa im raketa a netušia, kedy ju opravia

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Nevedia, kedy sa budú môcť vrátiť domov.

  • Dvaja astronauti NASA majú problém. Nevedia, kedy sa vrátia na Zem, pretože raketa Boeing „Star-liner“ je pokazená, informujú tvnoviny.sk.
  • Astronauti sa vraj vo vesmíre majú dobre a snažia sa pracovať na tom, aby sa čo najrýchlejšie dostali domov.

Prečo je to zaujímavé: Vesmírna misia mala pôvodne trvať iba 10 dní, predĺžili ju však na neurčito, pretože termín návratu astronautov NASA nevie potvrdiť.

Citát: „Zaznamenali sme aj únik hélia, čo je v kombinácii s pokazenými dýzami problém, pretože loď nedokáže manévrovať,“ uviedli experti.

Širší kontext: Astronauti Barry Wilmore a Sunita Williamsová sú na medzinárodnej vesmírnej stanici už o niekoľko týždňov dlhšie, ako plánovali. Podľa expertov z NASA tam ešte nejaký čas budú musieť zostať. Vesmírna loď má problém s navádzacími dýzami, ktoré sú potrebné na pristávanie. Napriek tomu, že už niektoré veci opravili, na ostatné budú musieť počkať.

NASA
Zdroj: NASA
Domov
Zdieľať
Diskusia