Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
29. júla 2024 o 16:23
Čas čítania 0:54

Mnohí rodičia majú nárok na príspevok v hodnote 170 eur. Štát chce podporiť prvákov na základnej škole

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Úrady práce začnú s vyplácaním prídavku v októbri.

  • Rodičia detí, ktoré začínajú chodiť na základnú školu, dostanú aj tento rok zvýšený prídavok na dieťa vo výške 170 eur.
  • Vyplatia im ho úrady práce, sociálnych vecí a rodiny jednorazovo v októbri.
  • Poberatelia prídavku na dieťa si nemusia podávať žiadosť na jeho zvýšenie, finančný príspevok dostanú automaticky.

Prečo je to dôležité: So vstupom dieťaťa do školy sa spája aj nápor na rodinný rozpočet. Prídavok má rodinám pomôcť zvládnuť finančné zaťaženie, ktoré vychádza z výdavkov na školské potreby.


Citát:„Od začiatku vyplácania tohto zvýšeného prídavku na dieťa sme podporili už takmer 280 000 prvákov sumou viac ako 29 miliónov eur. Verím, že aj vďaka tejto finančnej pomoci od štátu sa mnohým rodinám podarilo zvládnuť zvýšené výdavky na začiatku školského života ich detí,“ spresnil generálny riaditeľ ÚPSVaR Peter Ormandy.

Širší kontext: Nárok na príspevok majú podľa ÚPSVaR rodičia detí, ktoré nastúpili v aktuálnom školskom roku prvýkrát do prvého ročníka základnej školy. Celkovo tak rodičia dostanú prídavok vo výške 170 eur, pričom 60 eur tvorí bežný prídavok na dieťa a 110 eur jeho navýšenie.

Ormandy uviedol, že úrady práce minulý rok vyplatili zvýšený prídavok na dieťa pri nástupe do prvého ročníka 56 843 poberateľom. Celkovo dostalo finančnú podporu 57 742 prvákov vo výške viac ako šesť miliónov eur. Zvýšený prídavok na dieťa poskytujú úrady práce od roku 2019.


Ak chceš vedieť viac, prečítaj si tiež:

22. júla 2024 o 16:56 Čas čítania 0:42 Do konca júla máš možnosť získať od štátu 150 eur. Nepremeškaj nárok na príspevok Do konca júla máš možnosť získať od štátu 150 eur. Nepremeškaj nárok na príspevok
19. júla 2024 o 15:59 Čas čítania 0:52 KALKULAČKA: Oddnes môžeš získať príspevok vo výške 10-tisíc eur. Týka sa mnohých Slovákov, peniaze ti pomôžu s bývaním KALKULAČKA: Oddnes môžeš získať príspevok vo výške 10-tisíc eur. Týka sa mnohých Slovákov, peniaze ti pomôžu s bývaním
16. júla 2024 o 10:40 Čas čítania 0:51 KALKULAČKA: Slováci môžu dostať príspevok na slnečné kolektory či tepelné čerpadlá. Musia splniť dôležitú podmienku KALKULAČKA: Slováci môžu dostať príspevok na slnečné kolektory či tepelné čerpadlá. Musia splniť dôležitú podmienku
Domov
Zdieľať
Diskusia