Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
3. augusta 2024 o 15:50
Čas čítania 0:37

Seniorka podvodníkovi odovzdala v igelitke 100-tisíc eur. Policajtom sa ho podarilo vypátrať

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Polícia informuje, že vyšetrovanie stále pokračuje.

  • Bratislavská krajská kriminálka objasnila 100-tisícový podvod, pri ktorom okradli 69-ročnú ženu, ktorú nachytali na klamstvo o dopravnej nehode.
  • Podvodníčka žene zavolala a tvrdila jej, že jej dcéra spáchala autonehodu, pri ktorej vážne zranila chlapca, a potrebuje peniaze, aby nešla do väzenia.
  • Policajtom sa po niekoľkomesačnom vyšetrovaní podarilo obviniť 19-ročného muža, ktorý od dôchodkyne prevzal 100-tisíc eur v igelitovej taške.

Prečo je to dôležité: Informovanie o podobných prípadoch zvyšuje povedomie o možných rizikách a podobách podvodov.

Citát:„Podvodníčka inštruovala seniorku, aby dala všetky peniaze, ktoré má odložené doma, do igelitovej tašky. Pod časovým nátlakom a vyvolávaním stresu seniorka napokon vybrala z trezora 100-tisíc eur. Tie vložila do tašky, ktorú následne prevzal 19-ročný muž. Až neskoro podvečer seniorka zistila, že sa stala obeťou podvodu,“ napísala polícia v statuse.

Širší kontext: Vyšetrovateľ vzniesol voči 19-ročnému mužovi obvinenie zo zločinu podvodu spáchaného formou spolupáchateľstva. Polícia informuje, že vyšetrovanie vo vzťahu k ďalším osobám, ktoré sa na podvode podieľali, naďalej pokračuje.



Domov
Zdieľať
Diskusia