Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
5. augusta 2024 o 9:05
Čas čítania 0:31

Tínedžeri v Osle dobodali dvoch gayov. Útok môže mať podľa polície homofóbny motív

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Pri pravdepodobnom homofóbnom útoku v Osle boli zranení dvaja muži.

  • Dvoch mužov v nórskom Osle napadli nožom pri predpokladanom útoku s homofóbnym motívom, uviedla v nedeľu tamojšia polícia.
  • Obete sú mimo ohrozenia života, polícia zadržala štyroch podozrivých tínedžerov. 

Prečo je to dôležité: Útok s homofóbnym motívom sa stal v Nórsku už aj v roku 2022. Muž zaútočil strelnými zbraňami v nórskom hlavnom meste v blízkosti gay baru. Útok si vyžiadal dve obete a 21 zranených. Nórska tajná služba tento incident označila za islamistický teroristický čin. Obžalovaného Zaniara Matapoura v júli odsúdili na 30 rokov väzenia.

Širší kontext: Podozriví vo veku 14 až 17 rokov sú obvinení z ťažkého ublíženia na zdraví. Mužov napadli v reštaurácii a spôsobili im vážne zranenia. Obete boli prevezené do nemocnice a sú mimo ohrozenia života. Podľa hovorcu polície neexistujú dôkazy, že by sa obete a páchatelia poznali.

polícia
Zdroj: Unsplash/ev
Domov
Zdieľať
Diskusia