Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová TASR
11. augusta 2024 o 18:24
Čas čítania 0:38

O aké práce majú Slováci najväčší záujem? Prvé miesto ťa prekvapí, bez angličtiny sa ďaleko nepohneš

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Medzi potrebné zručnosti patria podľa portálu Profesia dobré komunikačné schopnosti, prax a samostatnosť.

  • V prvých mesiacoch tohto roka malo najviac ľudí záujem o pozíciu predajcu leteniek a iných zájazdov.
  • Vysoký dopyt je aj pri ponukách práce vizualistu či regionálneho manažéra. Veľký záujem prejavili aj záujemcovia o obľúbenú prácu administrátora internetového obchodu, vyplynulo z dát pracovného portálu Profesia.sk.
  • K najpožadovanejším zručnostiam zo strany zamestnávateľov patrilo ovládanie anglického jazyka.

Prečo je to dôležité: Trendy naznačujú, aké zručnosti a kvalifikácie sú na trhu práce momentálne najcennejšie, čo môže ovplyvniť aj budúce požiadavky zamestnávateľov.

Širší kontext: Piatou najžiadanejšou pozíciou bol post generálneho riaditeľa, ktorý si podľa nej vyžadoval zo strany zamestnávateľov niekoľkoročné skúsenosti a vysokú mieru mäkkých zručností.


Tieto pracovné miesta mali podľa dát portálu najmä jednu spoločnú požiadavku, ktorou bolo ovládanie cudzieho jazyka, predovšetkým angličtiny.

Medzi ďalšie potrebné zručnosti patrili dobré komunikačné schopnosti, prax a samostatnosť. Pri pozícii regionálneho manažéra, na rozdiel od ostatných štyroch pozícií, bolo najžiadanejším osobným predpokladom vlastníctvo vodičského preukazu. Schopnosť pracovať s počítačom a iné mäkké zručnosti boli taktiež kľúčové pre ľudí hľadajúcich prácu.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Unsplash/Alex Kotliarskyi
Domov
Zdieľať
Diskusia