Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
12. augusta 2024 o 17:05
Čas čítania 0:36

PREHĽAD: Zdravotné poisťovne zaznamenali miliónové straty. Najhoršie je na tom štátna (+ tabuľka)

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zdravotné poisťovne sú v strate viac ako 80 miliónov eur.

  • Zdravotné poisťovne vykázali ku koncu júna stratu 84,8 milióna eur.
  • Napriek strate všetky tri zdravotné poisťovne plnia zákonné požiadavky na splnenie platobnej schopnosti a faktúry uhrádzajú poskytovateľom v súlade so zákonnými požiadavkami.

Citát:  „Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou na mesačnej báze sleduje a zverejňuje výsledky vyhodnotenia platobnej schopnosti zdravotných poisťovní,“ doplnila hovorkyňa úradu Monika Beťková.

Širší kontext: Úrad zároveň pripomenul, že z dôvodu neplnenia obchodno-finančného plánu najmä z pohľadu stavu peňažných prostriedkov, likvidity a hodnoty vlastného imania k 30. júnu s výhľadom ku koncu roku začal 5. augusta správne konanie vo veci uloženia povinnosti VšZP predložiť na schválenie ozdravný plán.

VšZP reagovala, že bude vo veci plne súčinná. Ministerstvo zdravotníctva SR považuje predloženie ozdravného plánu Všeobecnou zdravotnou poisťovňou za viac ako nevyhnutný krok. Stratu však zaznamenali všetky tri poisťovne. 

PoisťovňaVýška straty (€)Hodnota vlastného imania (€)
Všeobecná zdravotná poisťovňa49,1 milióna1,2 milióna
Dôvera24,5 milióna180,8 milióna
Union11,2 milióna25 miliónov
Domov
Zdieľať
Diskusia