Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
15. augusta 2024 o 12:17
Čas čítania 0:49

V košickej filharmónii končí šéfdirigent. Na súkromnom profile kritizoval Martinu Šimkovičovú

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Napriek tomu, že sa šéfdirigent bránil, že išlo o jeho súkromné názory, ministerstvo tvrdí, že hrubo porušil morálne princípy.

  • V Štátnej filharmónii Košice končí šéfdirigent Robert Jindra po tom, čo na svojom súkromnom profile skritizoval ministerku kultúry Martinu Šimkovičovú a zastal sa odvolaných riaditeľov SND a SNG, informuje portál Moja kultúra.
  • Jindra písal o tom, že ministerka bezprecedentne zneužíva moc a využíva totalitné praktiky. Na jeho vyjadrenia zareagovalo aj ministerstvo kultúry. 
  • Napriek tomu, že išlo o jeho súkromné vyjadrenia, filharmónia sa s dirigentom dohodla na jeho rezignácii.

Prečo je to dôležité: Ministerstvo kultúry tvrdí, že šéfdirigent svojimi vyjadreniami hrubo porušil etiku a akékoľvek morálne princípy. Jindra sa však bráni, že vyjadrenia napísal na súkromný profil na sociálnej sieti. Vo filharmónii aj tak končí. 

Citát: „Bezprecedentné zneužívanie moci a totalitné praktiky Martiny Šimkovičovej pokračuje ďalej dnešným odvolaním generálnej riaditeľky SNG Alexandry Kusej. Zastavme túto nekompetentnú osobu, ktorá rozvracia kultúru na Slovensku! Nevážená p. Šimkovičová, ak chcete naozaj urobiť niečo dobré pre kultúru na Slovensku, okamžite odstúpte. Slovensko, moji drahí kamaráti, som s vami,“ napísal. 

19. septembra 2024 o 12:10 Čas čítania 2:29 Žena z legendárnej fotky Fica s Colou dostala vysokú pozíciu na úrade vlády. Jej správu využili pri útoku na odborníkov Žena z legendárnej fotky Fica s Colou dostala vysokú pozíciu na úrade vlády. Jej správu využili pri útoku na odborníkov

Širší kontext: Jindru nepodporila ani riaditeľka filharmónie Lucia Potokárová, ktorá na margo jeho rezignácie povedala, že v akokoľvek vypätej dobe je dôležité udržať si kultivovaný prejav. Šéfdirigent však tvrdí, že jeho vyjadrenia boli vytrhnuté z kontextu. Filharmónia sa s ním však rozlúčila v dobrom.  

Prečítaj si aj tieto články: 

15. augusta 2024 o 9:22 Čas čítania 1:02 Fico nevidí dôvod na odvolanie Šimkovičovej a Suska. Tvrdí, že opozícia bude na vine, ak príde k ďalšiemu atentátu Fico nevidí dôvod na odvolanie Šimkovičovej a Suska. Tvrdí, že opozícia bude na vine, ak príde k ďalšiemu atentátu
15. augusta 2024 o 8:37 Čas čítania 1:09 Milan Ondrík skritizoval vládu. Lukáš Machala ho prirovnal k Mikulášovi Černákovi a spýtal sa, či aj on „vytiahne zbraň“ Milan Ondrík skritizoval vládu. Lukáš Machala ho prirovnal k Mikulášovi Černákovi a spýtal sa, či aj on „vytiahne zbraň“
14. augusta 2024 o 11:14 Čas čítania 0:49 VIDEO: Šimkovičová nazvala opozičné protesty Majdanom. Vadilo jej tiež, že ľudia stáli v horúčavách VIDEO: Šimkovičová nazvala opozičné protesty Majdanom. Vadilo jej tiež, že ľudia stáli v horúčavách
Domov
Zdieľať
Diskusia