Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
15. augusta 2024 o 16:47
Čas čítania 0:37

Vo vlakoch na trase medzi Košicami a Bratislavou môžeš využiť preventívne vyšetrenia. Odmerajú ti krvný tlak aj cholesterol

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) spustila spoluprácu so štátnou Všeobecnou zdravotnou poisťovňou (VšZP).

  • V spoločenskom vozni zaradenom na expresných vlakoch medzi Bratislavou a Košicami môžu cestujúci absolvovať preventívne vyšetrenia.
  • Cestujúci si môžu napríklad nechať odmerať krvný tlak, pomer tukov a svalov v tele, podiel kyslíka, cholesterolu a kyseliny močovej v krvi či poradiť sa s odborníkom.
  • Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) na projekte spolupracuje so štátnou Všeobecnou zdravotnou poisťovňou (VšZP).

Citát: „Najbližšia jazda sa uskutoční v piatok 16. augusta a projekt bude pokračovať vždy v piatky a nedele až do polovice septembra,“ priblížil hovorca ZSSK Dominik Drevický. 

Širší kontext: Okrem meraní môžu cestujúci konzultovať svoje zdravie s fyzioterapeutom, absolvovať očné vyšetrenie či vyšetrenie kožných znamienok. Zdravotná prevencia sa rozšíri aj o poradenstvo v oblasti dentálnej hygieny a informácie o škodlivosti fajčenia.

Preventívne vyšetrenia a merania bude možné absolvovať v expresných vlakoch Ex 603 (Bratislava hl. st. 7.27 h - Košice 12.53 h) a Ex 610 (Košice 15.07 h - Bratislava hl. st. 20.33 h)

Prečítaj si aj teto články:

25. júla 2024 o 17:30 Čas čítania 0:27 Nemecká vlaková spoločnosť plánuje vo veľkom prepúšťať. O prácu príde asi 30-tisíc zamestnancov Nemecká vlaková spoločnosť plánuje vo veľkom prepúšťať. O prácu príde asi 30-tisíc zamestnancov
18. júla 2024 o 11:40 Čas čítania 0:53 Máš strach z lietania? Z Viedne sa po novom dostaneš nočným vlakom do talianskeho Ríma Máš strach z lietania? Z Viedne sa po novom dostaneš nočným vlakom do talianskeho Ríma
1. augusta 2024 o 8:25 Čas čítania 0:12 AKTUÁLNE: Na Kysuciach zrazil vlak človeka. ZSSK zrušila viaceré spoje a hlási meškania AKTUÁLNE: Na Kysuciach zrazil vlak človeka. ZSSK zrušila viaceré spoje a hlási meškania
Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/Miroslav Košírer
Domov
Zdieľať
Diskusia