Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
16. augusta 2024 o 7:37
Čas čítania 1:00

Kozmetický gigant Avon vyhlásil bankrot. Zákazníci ho obviňujú z používania rakovinotvorného azbestu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Avon obvinenia odmieta.

  • Kozmetická značka Avon Products, Inc. (API) so sídlom v USA vyhlásila bankrot, informuje The Telegraph. Začala tak dobrovoľné konanie podľa Kapitoly 11.
  • Stovky zákazníkov obvinilo spoločnosť z toho, že v produktoch sa nachádza nebezpečný azbest, ktorý spôsobuje rakovinu. 
  • Kozmetický gigant obvinenia odmieta. Avon tvrdí, že v produktoch „používa iba mastenec kozmetickej kvality, ktorý bol testovaný na potvrdenie, že neobsahuje azbest“.
  • Medzinárodný obchod, vrátane európskeho, bude prebiehať naďalej, bankrot sa ho totiž netýka, píše The Wall Street Journal. Vyhlásenie bankrotu v USA rovnako neovplyvňuje ani slovenský trh.
15. augusta 2024 o 9:30 Čas čítania 7:04 Monika bola Černákovou osobnou stylistkou: Raz sa ma jeho spoločník opýtal, či som je**utá, že to si nikdy neoblečie (Rozhovor) Monika bola Černákovou osobnou stylistkou: Raz sa ma jeho spoločník opýtal, či som je**utá, že to si nikdy neoblečie (Rozhovor)

„Tento proces sa nijakým spôsobom nedotýka spoločností Avon so sídlom v iných krajinách, vrátane slovenskej spoločnosti AVON Cosmetics, spol. s r.o., ktorej činnosť bude pokračovať ako doteraz,“ uviedla pre Refresher Petra Dolanová, vedúca komunikácie AVON Slavics.

Zároveň odmietla, že by sa v produktoch spoločnosti nachádzali nebezpečné látky: „Akýkoľvek produkt, ktorý nesie meno Avon, prešiel prísnou a dôkladnou kontrolou bezpečnosti a možno ho s dôverou používať. Naše produkty obsahujú iba mastenec určený pre kozmetické výrobky, ktorý má najvyšší stupeň kvality a čistoty. Americké žaloby ohľadom mastenca v produktoch Avon sa týkajú produktov predávaných na tomto trhu pred rokom 2016 a veríme, že tvrdenia o ich nebezpečnosti sú úplne neopodstatnené a bránime sa na súde“.

Spoločnosť Avon vybudovala značku na podomovom predaji kozmetiky. Popularita začala klesať po tom, čo sa začala éra smartfónov a online nákupov. Podľa analytičky Shiyan Zeringovej si značka nevie udržať priazeň zákazníkov a márne sa snaží udržať krok s inováciami a trendmi, ktoré určujú novšie značky. 

Anketa:
Nakupuješ produkty od Avonu?
Áno, pravidelne.
Občas.
V minulosti áno, teraz už nie.
Nie, nikdy.
Áno, pravidelne.
22 %
931 Hlasov
Občas.
20 %
819 Hlasov
V minulosti áno, teraz už nie.
39 %
1653 Hlasov
Nie, nikdy.
19 %
793 Hlasov

Prečítaj si aj tieto články:

18. júla 2024 o 17:14 Čas čítania 0:38 Z trhu sťahujú kozmetiku známych značiek. Výrobky by zákazníci mali okamžite prestať používať Z trhu sťahujú kozmetiku známych značiek. Výrobky by zákazníci mali okamžite prestať používať
9. mája 2024 o 12:20 Čas čítania 0:30 Z trhu sťahujú kozmetiku známych značiek. Výrobky by zákazníci mali okamžite prestať používať Z trhu sťahujú kozmetiku známych značiek. Výrobky by zákazníci mali okamžite prestať používať
26. júna 2024 o 20:00 Čas čítania 0:42 V regáloch drogérií sa môže nachádzať nebezpečná kozmetika. Podľa kontrolórov obsahuje zakázanú látku V regáloch drogérií sa môže nachádzať nebezpečná kozmetika. Podľa kontrolórov obsahuje zakázanú látku
AVON
Zdroj: AVON
Domov
Zdieľať
Diskusia