Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
20. augusta 2024 o 12:10
Čas čítania 0:54

Z webu SNG zmizli všetky príspevky, ktoré podporovali Kusu a Drličku. Pokyn na odstránenie dal nový riaditeľ Bittner

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Podporovatelia SNG spustili alternatívny komunikačný kanál SNG_slobodna.

  • Zo stránky Slovenskej národnej galérie a zo sociálnych sietí zmizli príspevky na podporu odvolanej Alexandry Kusej a odvolaného Mateja Drličku.
  • Pokyn na odstránenie dal nový riaditeľ Anton Bittner. Podľa Aktualít vedenie galérie zakazuje komentáre na sociálnych sieťach. SNG má byť apolitická, tvrdí.
  • Podporovatelia SNG spustili alternatívny komunikačný kanál SNG_slobodna. Na stránke kritizujú cenzúru, ktorá podľa nich nepatrí do slobodnej a demokratickej spoločnosti.

Prečo je to dôležité: Odstránenie príspevkov a zákaz komentárov na sociálnych sieťach, ktoré zaviedol nový riaditeľ Slovenskej národnej galérie (SNG) Anton Bittner, vyvoláva otázky o slobode prejavu a cenzúre.

Citát:„Zároveň sa ukladá, aby bolo verejnosti, followerom SNG a akýmkoľvek tretím osobám, či už na webových sídlach alebo na sociálnych sieťach technicky znemožnené a zakázané pridávať komentáre, ktoré by mohli mať vulgárny, osočujúci, znevažujúci, nenávistný alebo politický charakter/obsah s cieľom zamedziť najmä vulgárnym, znevažujúcim, nenávistným, ako aj politickým prejavom,“ uvádza sa v dokumente, ktorý má redakcia Aktuality.sk k dispozícii.

14. septembra 2024 o 18:30 Čas čítania 2:02 FOTO: OUTFIT CHECK zo Žúru na zámku: Bunda od väzňa či perly za 550 € FOTO: OUTFIT CHECK zo Žúru na zámku: Bunda od väzňa či perly za 550 €

Širší kontext: Na stránke SNG už nenájdeš, že galéria podporuje odvolaného riaditeľa Slovenského národného divadla Mateja Drličku a ani to, že zamestnanci stoja za odvolanou riaditeľkou Alexandrou Kusou.

Z webu stiahli aj výzvu, aby návštevníci nechali na plote galérie odkaz. Nedostupný je aj príspevok, v ktorom sa na pokyn vedenia ospravedlňujú „poverenému generálnemu riaditeľovi za škody“ za zverejnenie nahrávky, kde Bittner hovorí, že nemá znalosti o umeleckých dielach.

Prečítaj si aj tieto články:

17. augusta 2024 o 8:44 Čas čítania 0:49 Nový riaditeľ SNG objednal pred galériu stožiar na vlajku. Architekti mu odkazujú, že to nebude možné Nový riaditeľ SNG objednal pred galériu stožiar na vlajku. Architekti mu odkazujú, že to nebude možné
8. augusta 2024 o 20:21 Čas čítania 0:31 Slovenská národná galéria má nového riaditeľa. Anton Bittner pol hodinu po vymenovaní zrušil bezplatný vstup Slovenská národná galéria má nového riaditeľa. Anton Bittner pol hodinu po vymenovaní zrušil bezplatný vstup
9. augusta 2024 o 17:59 Čas čítania 0:37 Nový riaditeľ SNG Bittner chce potrestať zamestnancov, ktorí rozhodli o bezplatnom vstupe. Chce im dať preplatiť škody Nový riaditeľ SNG Bittner chce potrestať zamestnancov, ktorí rozhodli o bezplatnom vstupe. Chce im dať preplatiť škody
SNG.
SNG. Zdroj: TASR/Dano Veselský
Domov
Zdieľať
Diskusia