Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová
20. augusta 2024 o 20:00
Čas čítania 0:29

Známy slovenský výrobca alkoholu sa topí v problémoch. Prepúšťa desiatky zamestnancov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Riaditeľ prešovskej spoločnosti tvrdí, že firma neplánuje skončiť.

Prešovský výrobca alkoholu Prelika sa topí vo finančných problémoch, informoval Korzár. Podľa portálu Finstat sa firme naposledy darilo v roku 2020, kedy bola firma poslednýkrát v „zelených“ číslach. Od toho roku je firma dlhodobo v strate, čo viedlo vedenie k záchranným opatreniam. 

Prvé prepúšťanie malo nastať v minulom roku, kedy o zamestnanie prišla polovica zamestnancov. Druhá vlna výpovedí mala prísť iba nedávno, konkrétne má ísť o 30 prepustených. 

Do finančných problémov mala firmu dostať pandémia, zvyšovanie spotrebnej dane, konkurencia či zdražovanie cien a energií. Spoločnosť sa snažila počas ťažkého covidového obdobia udržať na trhu pomocou predaja dezinfekčných prostriedkov.

Majiteľ spoločnosti sa však vyjadril, že úplné zatvorenie podniku neplánuje. „V rámci zefektívňovania činnosti spoločnosti dochádza len k znižovaniu počtu zamestnancov,“ informoval majiteľ spoločnosti Martin Lipták.

20. júna 2024 o 6:48 Čas čítania 0:33 Veľkej stredoslovenskej mliekarni hrozí krach. Mnohí ľudia môžu prísť o prácu Veľkej stredoslovenskej mliekarni hrozí krach. Mnohí ľudia môžu prísť o prácu
Domov
Zdieľať
Diskusia