Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
25. augusta 2024 o 9:14
Čas čítania 0:31

Polícia zadržala možného páchateľa útoku na nemeckom festivale. Muž sa úradom prihlásil sám

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Polícia zadržala pravdepodobného páchateľa útoku nožom v Solingene.

  • Nemecká polícia v sobotu zadržala predpokladaného páchateľa útoku nožom v piatok na mestských slávnostiach v meste Solingen. Možného páchateľa vypočúvajú.
  • Hovorca krajinského ministerstva potvrdil, že sa muž úradom prihlásil sám. Podľa týždenníka Der Spiegel bolo mužovo oblečenie špinavé a pokryté krvou.
  • Der Spiegel informoval, že zadržanou osobou je 26-ročný Sýrčan, ktorý prišiel do Nemecka koncom roka 2022 a požiadal o azyl.

K útoku došlo v piatok večer na námestí Fronhof počas osláv 650. výročia založenia mesta. O život prišli dvaja muži a jedna žena. Päť osôb utrpelo vážne zranenia.


K zodpovednosti za piatkový útok sa prihlásila teroristická organizácia Islamský štát (IS). Vraj ide o pomstu za vojnu v Palestíne. IS však bezprostredne neposkytla žiadne dôkazy pre svoje tvrdenie a nie je jasné, aký blízky vzťah bol medzi útočníkom a teroristickou organizáciou.

nemecko
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia