Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
24. augusta 2024 o 8:33
Čas čítania 0:43

Na festivale v Nemecku neznámy útočník pobodal niekoľkých návštevníkov. Traja ľudia zomreli, páchateľ je stále na úteku

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Polícia naďalej pátra po páchateľovi útoku nožom v Solingene.

  • Traja ľudia zahynuli v piatok večer na festivale v nemeckom meste Solingen po tom, čo na náhodných okoloidúcich zaútočil muž s nožom.
  • Podľa polície je páchateľ stále na úteku.
  • K útoku prišlo na námestí Fronhof počas festivalu oslavujúceho 650. výročie založenia mesta.

Polícia vyzvala návštevníkov, aby sa pokojne rozišli domov, uzavrela niekoľko priľahlých ulíc a do pátrania po páchateľovi nasadila aj vrtuľníky.

Podujatie s názvom Festival rozmanitosti sa začal v piatok a mal pôvodne trvať až do nedele, pričom pre návštevníkov boli pripravené atrakcie ako živá hudba, kabaret, akrobatické vystúpenia, ukážky ľudových remesiel a zábavný program pre deti.

Pátrajú po ňom špeciálne jednotky

Polícia vypočúva zranených i svedkov. Do pátrania je nasadený veľký kontingent, priblížila hovorkyňa. Podľa reportéra agentúra DPA sa v sobotu ráno po Solingene pohybovali aj špeciálne jednotky.

Polícia upozornila ľudí, ktorí spozorujú niečo podozrivé, aby nekonali z vlastnej iniciatívy, ale zavolali na tiesňovú linku. Zároveň priznala, že o útočníkovi má v súčasnosti len málo informácii. Páchateľ podľa polície zrejme útočil na okoloidúcich náhodne. Ministerstvo vnútra spolkovej krajiny Severné Porýnie-Vestfálsko však uviedlo, že páchateľ bodal ľudí zámerne do krku.

Ilustračný obrázok.
Ilustračný obrázok. Zdroj: TASR/DPA
Domov
Zdieľať
Diskusia