Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
24. augusta 2024 o 17:50
Čas čítania 0:42

Na festivale v Nemecku mal set aj známy DJ Topic. Hrať musel aj po útoku, aby predišli masovej panike

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

DJ Topic vydal na Instagrame vyjadrenie.

  • DJ a producent Topic, ktorý hral na nemeckom festivale v meste Solingen, povedal, že pokračoval v hraní aj napriek útoku. Mal tým zabrániť masovej panike, informuje portál SkyNews.
  • Tvrdil, že to preňho bolo neuveriteľne ťažké. Hrať prestal až po 10 až 15 minútach, keď o incidente informovali všetkých návštevníkov. 

Citát: „Počas môjho setu za mnou prišli pracovníci bezpečnostnej služby z mesta a požiadali ma, aby som pokračoval v hraní, aby sa vyhli masovej panike, pretože útočník tam pobodal už niekoľko ľudí,“ povedal.

Širší kontext: K útoku v Solingene v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko došlo v piatok večer na námestí Fronhof počas osláv 650. výročia založenia mesta. O život prišli dvaja muži a jedna žena. Zranenia utrpelo osem osôb a stav piatich z nich bol vážny.

V sobotu zadržali 15-ročného chlapca a úrady zisťujú, či mal s útokom spojitosť. Týždenník Der Spiegel na svojej webovej stránke napísal, že chlapec je Kirgiz a žil v zariadení pre utečencov. Údajne vedel o plánovanom útoku a neupozornil úrady. Nebol však útočník. Ten zostáva na slobode a polícia po ňom pátra.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Topic (@topic)

Domov
Zdieľať
Diskusia