Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
23. augusta 2024 o 14:29
Čas čítania 0:46

Pellegrini sa po mesiaci ukázal: Vo videu skritizoval opozičné protesty a zastal sa Martiny Šimkovičovej

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Peter Pellegrini chce s politickými lídrami rokovať o zmierení.

  • Prezident Peter Pellegrini sa má v najbližších dňoch stretnúť s premiérom Robertom Ficom, podpredsedom parlamentu povereným jeho riadením Petrom Žigom a postupne s ďalšími lídrami politických strán.
  • Chce s nimi diskutovať o zmierení slovenskej spoločnosti. Vo vyhlásení kritizoval opozičné protesty. 
  • Pellergini sa tiež vyjadril k odvolávaniu Mateja Drličku a Alexandry Kusej. Tvrdí, že ministerka na to mala právo a takýchto odvolávaní už bolo na Slovensku „neúrekom“.

Prečo je to dôležité: Prezident Peter Pellergini tvrdí, že namiesto demokratických princípov si chcú niektorí politici vydobyť spravodlivosť na námestiach. Pellegrini zaujal Ficovu rétoriku a kritizoval protesty na námestiach a tvrdil, že práve napätá atmosféra spôsobila pokus o atentát na premiéra. 

Citát: „Namiesto kultivovanej diskusie v parlamente vidíme „opäť ľudí v uliciach, namiesto rešpektu k výsledkom volieb, ktoré mimochodom stále potvrdzujú aj prieskumy verejnej mienky, počúvame reči pomaly o potrebe revolúcie na záchranu demokracie,“ povedal Pellegrini.

10. septembra 2024 o 18:20 Čas čítania 2:34 Radikalizovali aj vraha zo Zámockej, v USA zadržali lídrov Terrorgram Collective Radikalizovali aj vraha zo Zámockej, v USA zadržali lídrov Terrorgram Collective

Širší kontext: Prezident vyjadril znepokojenie nad nárastom nevraživej atmosféry. Hlava štátu už v lete avizovala, že chce o aktuálnej situácii diskutovať s premiérom a následne lídrami politických strán vrátane opozičných. Na stretnutie Pellegriniho vyzývala aj opozícia. O stretnutí informoval vo videu na sociálnej sieti. 

Prečítaj si aj tieto články: 

21. augusta 2024 o 12:09 Čas čítania 0:43 Prezident Pellegrini pripomína pamätný deň okupácie ČSR: Budeme robiť všetko preto, aby naša budúcnosť bola bez cudzích tankov Prezident Pellegrini pripomína pamätný deň okupácie ČSR: Budeme robiť všetko preto, aby naša budúcnosť bola bez cudzích tankov
8. augusta 2024 o 19:30 Čas čítania 0:49 Pellegrini reaguje na prepustenie odsúdeného Dušana Kováčika. Zastal sa ministra Pellegrini reaguje na prepustenie odsúdeného Dušana Kováčika. Zastal sa ministra
27. júla 2024 o 11:32 Čas čítania 0:44 Pellegrini sa po dlhom čase stretne s Ficom. Musia prediskutovať dôležité otázky Pellegrini sa po dlhom čase stretne s Ficom. Musia prediskutovať dôležité otázky
Domov
Zdieľať
Diskusia