Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
24. augusta 2024 o 10:36
Čas čítania 0:41

SNS chce slovenskú vlajku na každú štátnu budovu. Dankovi prekážajú LGBTI+ symboly

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

SNS predložila návrh zákona na ochranu štátnych symbolov.

  • Strana SNS chce zaviesť povinnosť umiestniť štátnu vlajku na všetky budovy vo vlastníctve štátu.
  • Cieľom zákona je podľa jej slov nielen zjednotenie a zviditeľnenie štátnych inštitúcií, ale aj upevnenie vnímania štátnych symbolov, ako neoddeliteľného prvku reprezentácie suverenity i nezávislosti Slovenskej republiky.
  • SNS týmto zákonom naráža aj na LGBTI+ vlajky, ktoré zriaďovatelia niekedy zavesia na štátnu budovu. Podľa strany tým polarizujú spoločnosť a diskriminujú osoby s opačným názorom. 

Citát:  „Je neprípustné, aby na štátnych budovách viseli symboly, ktoré ohrozujú naše základné hodnoty a národnú identitu. Naša vlajka musí byť prítomná všade, kde je prítomný štát. Je to dôkaz úcty a rešpektu voči našej vlasti aj občanom,“ uviedol predseda SNS Andrej Danko.

Širší kontext: SNS podotkla, že v poslednom období dochádza k čoraz častejšiemu javu, keď niektoré orgány štátu alebo verejné inštitúcie podporujú konkrétne ideológie prostredníctvom vyvesovania vlajok, ktoré ich reprezentujú. 

14. septembra 2024 o 18:30 Čas čítania 2:02 FOTO: OUTFIT CHECK zo Žúru na zámku: Bunda od väzňa či perly za 550 € FOTO: OUTFIT CHECK zo Žúru na zámku: Bunda od väzňa či perly za 550 €

Predkladaný zákon je tiež podľa jej slov odpoveďou na rastúce prejavy neúcty voči štátnym symbolom, ktoré sú v priamom rozpore s hodnotami, na ktorých stojí naša republika. 

Prečítaj si aj tieto články: 

21. augusta 2024 o 6:40 Čas čítania 0:36 Danko chce zvolávať vlástné koaličné protesty. Opozícia podľa neho výzvami na odvolanie zastrašuje Šimkovičovú Danko chce zvolávať vlástné koaličné protesty. Opozícia podľa neho výzvami na odvolanie zastrašuje Šimkovičovú
11. augusta 2024 o 14:22 Čas čítania 0:39 Danko naznačil, kedy vymenujú nového predsedu parlamentu. Podporil Šimkovičovú a kritizuje protest Danko naznačil, kedy vymenujú nového predsedu parlamentu. Podporil Šimkovičovú a kritizuje protest
23. júla 2024 o 8:32 Čas čítania 0:28 SNS chce meniť zákon o štátnych symboloch. Zatiaľ nie je jasné, čo presne Danko chystá SNS chce meniť zákon o štátnych symboloch. Zatiaľ nie je jasné, čo presne Danko chystá
Domov
Zdieľať
Diskusia