Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
27. augusta 2024 o 15:23
Čas čítania 0:31

Vyhlásenie Pellegriniho a Fica: Podpíšu dokument o jednotnej zahraničnej politike, spor o post podpredsedu pokračuje

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Fico s Pellegrinim sa od atentátu stretli prvý krát verejne.

Prezident Peter Pellegrini prijal v paláci premiéra Roberta Fica. Vo spoločnom vyhlásení uviedli, že 1. septembra podpíšu spolu s dočasným podpredsedom parlamentu Petrom Žigom spoločné vyhlásenie o jednote v zahraničnej politike. Cieľom dokumentu bude deklarovať jednotný postup najvyšších ústavných činiteľov v zahraničných otázkach.

Na prvom oficiálnom stretnutí po atentáte Pellegrini hovoril o návrate do „extrémne nevraživého politického súboja“ a zdôraznil potrebu riešenia otvorených otázok v koalícii, aby sa vláda mohla venovať „skutočným problémom“ krajiny.

Fico tiež uviedol, že stále nemajú v koalícii vyriešený spor medzi Hlasom a SNS ohľadom predsedu parlamentu, a preto voľbu zatiaľ nepredložia. Do parlamentu plánujú predložiť jeden konsolidačný balíček zákonov, ktorý bude zahrňovať riešenie viacerých otázok.

Fico taktiež povedal, že ak Pellegrini vetuje niektoré zákony, nebude čeliť útokom od koalície, pretože to považuje za jeho legitímne právo. 

Robert Fico, Peter Pellegrini.
Robert Fico, Peter Pellegrini. Zdroj: TASR/Pavel Neubauer
Domov
Zdieľať
Diskusia