Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
28. augusta 2024 o 16:10
Čas čítania 0:56

Kúzelník Talostan vysvetľuje zákazku za 12-tisíc na oslavách SNP. Tvrdí, že v cene sú aj párty stany a bublinkové predstavenie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Jozef Talostan vysvetľuje, že ide o celkový rozpočet na detský kútik, v ktorom majú zabávať deti, kým si rodičia pripomenú historickú udalosť.

  • Kúzelník Jozef Talostan, ktorý má na oslavách SNP zabezpečiť sprievodný program za takmer 12-tisíc eur, reagoval na sociálnej sieti na vyjadrenie Jaroslava Naďa. Ten dnes prišiel s informáciou, že peniaze mu má štát vyplatiť za kúzelnícke vystúpenie.
  • Talostan v stanovisku doplnil, že na oslavách 80. výročia Slovenského národného povstania nezastreší len jedno vystúpenie, ale aj širší sprievodný program.
  • Spadá tam napríklad bublinové predstavenie, 2 párty stany, maľovanie na tvár pre deti, vystúpenie šaša, modelovanie z balónov, 5 súťažných stanovíšť s animátormi a iné aktivity.

Prečo je to dôležité: Slovenské národné povstanie predstavuje kľúčový a významný moment v histórii krajiny, kedy sa Slováci postavili fašistickému režimu a bojovali za slobodu a demokraciu. Zábavné programy nesúladia s vážnosťou a historickým významom tohto štátneho sviatku. SNP je symbolom boja za slobodu, odvahy a utrpenia mnohých ľudí, ktorí položili životy za slobodu Slovenska. Drahá zákazka detského programu počas bočného programu na oslavách SNP môže vyvolať otázky o zodpovednosti vlády Roberta Fica pri nakladaní s verejnými zdrojmi.

10. septembra 2024 o 18:20 Čas čítania 2:34 Radikalizovali aj vraha zo Zámockej, v USA zadržali lídrov Terrorgram Collective Radikalizovali aj vraha zo Zámockej, v USA zadržali lídrov Terrorgram Collective

Širší kontext: Jaroslav Naď dnes zverejnil status, v ktorom tvrdí, že štát dal takmer 12-tisíc za vystúpenie kúzelníka. Nadviazal na zistenia z pondelka, ktoré ukázali, že štát dal v rámci osláv výročia SNP takmer 9-tisíc eur len na muža, ktorý bude plieskať bičom.

Slovensko čaká 29. augusta 80. výročie Slovenského národného povstania. Štát naplánoval rozsiahle oslavy, ktoré začínajú už dnes 28. augusta. Vláda schválila mimoriadne vysoký rozpočet podujatia, ktorý sa vyšplhal na takmer 3 milióny eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia