Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
28. augusta 2024 o 11:13
Čas čítania 0:30

Vláda objednala kúzelníka za 12-tisíc eur. V rámci osláv SNP má mať jedno sprievodné vystúpenie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Oslavy SNP začínajú už dnes.

  • Vláda objednala na 80. výročie osláv Slovenského národného povstania kúzelníka, ktorému zaplatila takmer 12-tisíc eur.
  • Kúzelník má mať v rámci osláv „umelecké vystúpenie“ počas sprievodného programu, upozorňuje Jaroslav Naď z Demokratov na sociálnej sieti.
  • V pondelok sme informovali o tom, že vláda tiež objednala výrazne predraženého plieskača bičov Martina Brxu, ktorému za niekoľkominútové predstavenie zaplatila 8 640 eur.

Prečo je to dôležité: Mimoriadne drahé kúzelnícke vystúpenie počas bočného programu na oslavách SNP môže poukazovať na ďalšie plytvanie verejnými financiami vlády Roberta Fica. Koalícia zároveň plánuje okresať finančné toky pre mimovládne organizácie, ktorých činnosti sú pre verejnosť prospešné.

Širší kontext: Slovensko čaká 29. augusta 80. výročie Slovenského národného povstania. Štát naplánoval rozsiahle oslavy, ktoré začínajú už dnes. Vláda schválila mimoriadne vysoký rozpočet podujatia, ktorý sa dosiahol takmer 3 milióny eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia