Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
30. augusta 2024 o 17:29
Čas čítania 0:36

Z BalíkoBOXu budeš môcť po novom aj posielať zásielky. Služba však bude pár týždňov nedostupná

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Slovenská pošta zmodernizuje BalíkoBOXy.

V 72 BalíkoBOXoch pribudne nový informačný systém, ktorý umožní okrem výdaja aj podaj zásielok. Pre modernizáciu však budú služby BalíkoBOXov dočasne obmedzené.

Od 31. augusta nebude možné zásielky do týchto schránok objednávať a po 9. septembri budú BalíkoBOXy pre inštaláciu nového informačného systému odstavené z prevádzky. V piatok o tom informoval hovorca Slovenskej pošty Martin Guzi.

BalíkoBOXy sa budú po modernizácii postupne vracať do prevádzky od polovice septembra do polovice októbra. „Slovenská pošta aktuálne prevádzkuje 236 kusov BalíkoBOXov, z toho 81 kusov už disponuje novým informačným systémom. Do konca tohto roka budú všetky BalíkoBOXy modernizované na nový informačný systém,“ uviedol Guzi.

Od septembra čaká BalíkoBOX mnoho zmien

Vo vynovených boxoch bude možné okrem výdaja aj podávať zásielky prostredníctvom elektronických podacích hárkov. Ponúknu tiež možnosť vrátiť zásielku, prehľadnejší bude aj výber zásielok. Po novom Slovenská pošta na starších BalíkoBOXoch zruší výdaj tlačených potvrdení, zákazníkom už budú chodiť potvrdenia iba elektronicky na e-mail.

balíkobox
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa
Domov
Zdieľať
Diskusia