Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
Aneta Gospičová
31. augusta 2024 o 13:45
Čas čítania 0:34

Anglická vláda chce zakázať fajčenie vo vonkajších priestoroch podnikov. Opatrenie by zachránilo desaťtisíce životov ročne

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Podniky sú voči novému opatreniu skeptické.

  • Anglická vláda chce zakázať fajčenie na terasách pohostinstiev a iných vonkajších priestoroch, informuje Sky News. Okrem iného plánujú zabrániť deťom do 14 rokov kupovať cigarety, čím vytvoria „generáciu bez dymu“.
  • Opatrenia by mali pomôcť ročne znížiť až 80 tisíc úmrtí spôsobených fajčením.
  • Podniky sú voči novému opatreniu skeptické a neveria, že zákony sú vynútiteľné.

Citát: „Mojím východiskovým bodom je pripomenúť každému, že viac ako 80 tisíc ľudí príde o život každý rok v dôsledku fajčenia. Je to smrť, ktorej sa dá predísť. Je to obrovská záťaž pre NHS a daňových poplatníkov,“ premiér Sir Keir Starmer.

Širší kontext: V Anglicku, Walese a Severnom Írsku platí zákaz fajčenia v uzavretých verejných miestach a na pracoviskách od roku 2007. Za porušenie zákona hrozí pokuta od 50 do 200 libier. Podniky môžu dostať pokutu až 2 500 libier.

Prečítaj si aj tieto články:

27. augusta 2024 o 6:46 Čas čítania 0:25 Hygienici varujú Slovákov pred nebezpečnou kozmetikou. V obchodoch môžu byť desiatky nebezpečných produktov Hygienici varujú Slovákov pred nebezpečnou kozmetikou. V obchodoch môžu byť desiatky nebezpečných produktov
21. augusta 2024 o 9:08 Čas čítania 0:34 V slovenských lekárňach chýbajú viaceré dôležité lieky. Nedostatkovým tovarom je inzulín, antibiotiká a vakcíny V slovenských lekárňach chýbajú viaceré dôležité lieky. Nedostatkovým tovarom je inzulín, antibiotiká a vakcíny
17. augusta 2024 o 9:30 Čas čítania 6:02 Na párty a festivale sme vyskúšali pilulku na odbúranie alkoholu: Pomohla nám proti „opici“? Na párty a festivale sme vyskúšali pilulku na odbúranie alkoholu: Pomohla nám proti „opici“?
Fajčenie, cigareta
Ilustračná fotografia. Zdroj: Facebook/Lê Tit
Domov
Zdieľať
Diskusia