Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
1. septembra 2024 o 17:31
Čas čítania 0:31

Rakúska lekárka nechala počas operácie svoju 13-ročnú dcéru vŕtať dieru do hlavy pacienta. Dieťa konalo podľa jej pokynov

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Incident sa stal vo Fakultnej nemocnici Graz.

  • Neurochirurgička nechala svoju 13-ročnú dcéru vyvŕtať počas urgentnej operácie požadovanú dieru do lebky pacienta, podľa pokynov svojej matky.
  • Lekárku a lekára, ktorý bol tiež prítomný pri operácii, z nemocnice prepustili. Celý operačný tím vyšetruje polícia, informuje Kronen Zeitung.
  • Incident sa stal v januári vo Fakultnej nemocnici Graz.

Citát:„V súčasnosti stále čakáme na záverečnú správu od kriminálnej polície,“ informoval štátny prokurátor v Grazi Hansjörg Bacher.

Širší kontext: Pacienta museli urgentne operovať kvôli nehode pri lesných prácach, počas ktorých mu na hlavu spadol kameň.

Podľa právnika ide o jasný prípad vážneho ublíženia na zdraví. Pre denník uviedol, že za poškodeného mali všetci na sále zodpovednosť, mali zakročiť a malé dievča zastaviť. Právnik kritizuje aj správanie nemocnice, ktorá sa po škandále pacientovi ani neospravedlnila.

Prečítaj si aj tieto články:

31. augusta 2024 o 9:43 Čas čítania 0:34 Všeobecná zdravotná poisťovňa predstavila nový benefit. Klientom pomôže s preplatením psychológa Všeobecná zdravotná poisťovňa predstavila nový benefit. Klientom pomôže s preplatením psychológa
23. augusta 2024 o 15:48 Čas čítania 0:36 Takto bude vyzerať najmodernejšia nemocnica na Slovensku. Má stáť stovky miliónov Takto bude vyzerať najmodernejšia nemocnica na Slovensku. Má stáť stovky miliónov
22. augusta 2024 o 10:03 Čas čítania 1:20 Košická nemocnica drží na Slovensku prvenstvo. Ako jediní využívajú na urgentných príjmoch AI na identifikáciu zlomenín Košická nemocnica drží na Slovensku prvenstvo. Ako jediní využívajú na urgentných príjmoch AI na identifikáciu zlomenín
Ilustračné foto.
Ilustračné foto. Zdroj: Unsplash/Jafar Ahmed/na voľné použitie
Domov
Zdieľať
Diskusia