Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
5. septembra 2024 o 19:22
Čas čítania 0:35

Slovensko zaplavili falošné telefonáty. Podvodníci sa tentokrát vydávajú za policajtov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Polícia opakovane upozorňuje na podobné telefonáty.

  • Slovensko opäť čelí vlnám podvodných telefonátov, kde sa podvodníci vydávajú za príslušníkov polície. Volania sú sprevádzané automatickou správou v angličtine a falošnými obvineniami o zneužití osobných údajov, informujú policajti na sociálnej sieti.
  • Tento typ podvodu využíva techniku „caller ID spoofing“, pri ktorej podvodníci falšujú čísla, aby skryli svoju identitu. Obeť sa tak môže domnievať, že telefonát pochádza zo známeho alebo dôveryhodného čísla.
  • Polícia pripomína, že nikdy nekontaktuje občanov v angličtine, a varuje pred zdieľaním citlivých osobných alebo platobných údajov.

Prečo je to dôležité: Takéto podvody môžu viesť k zneužitiu osobných údajov, krádeži financií či všeobecnému ohrozeniu bezpečnosti ľudí.

Širší kontext: Polícia upozorňuje, že podobné telefonáty sa objavujú pravidelne a sú zamerané na zraniteľné osoby, ktoré môžu pod tlakom zdieľať svoje citlivé údaje. Polícia preto odporúča okamžité ukončenie hovoru a informovanie blízkych o rizikách. Ak už človek prezradil citlivé osobné údaje, mal by rýchlo konať a informovať políciu alebo svoju banku.

Domov
Zdieľať
Diskusia