Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
6. septembra 2024 o 15:50
Čas čítania 0:46

Fico v Handlovej: Nemám traumu z atentátu, ale z opozície. Čoskoro poskytne o atentáte viac informácií

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Do baníckeho mesta sa predseda vlády vrátil po takmer 4 mesiacoch.

  • Slovenský premiér Robert Fico navštívil Handlovú prvýkrát od májového atentátu, kde sa pred novinármi vyjadril k svojmu osobnému prežívaniu reality po atentáte.
  • Fico pre Aktuality uviedol, že má „traumu z opozície a niektorých médií,“ ktoré podľa neho vytvárajú nebezpečnú atmosféru.
  • Premiér počas návštevy avizoval, že čoskoro poskytne podrobnosti o ďalšom postupe vo veci atentátu, no momentálne sa sústredí na riešenie problémov v Handlovej.

Citát: „Mám traumu, ale nie z toho atentátu. Mám traumu z opozície a niektorých médií pre to, čo robia. Vytvárajú atmosféru, ktorá môže viesť k zopakovaniu podobného príbehu,” odpovedal Robert Fico v Handlovej na otázky k útoku.

Prečo je to dôležité: Po atentáte na predsedu vlády sa rétorika koalície zostrila a začala agresívne vystupovať proti opozičným stranám. Vládni predstavitelia operujú s vlastnými naratívmi, ktoré obviňujú opozíciu z útoku na premiéra, no zatiaľ neexistuje žiadny oficiálny verdikt vyšetrovateľov prípadu. Nikto z prostredia polície a odborných vyšetrovateľských orgánov doposiaľ nepotvrdil akékoľvek spojenie atentátnika s opozíciou.

14. septembra 2024 o 18:30 Čas čítania 2:02 FOTO: OUTFIT CHECK zo Žúru na zámku: Bunda od väzňa či perly za 550 € FOTO: OUTFIT CHECK zo Žúru na zámku: Bunda od väzňa či perly za 550 €

Širší kontext: Predseda vlády sa do Handlovej vrátil po takmer štyroch mesiacoch od atentátu. V máji naňho vystrelil útočník na námestí päť rán. Policajti ho po niekoľkých sekundách spacifikovali a premiéra previezli do nemocnice v Banskej Bystrici.

Robert Fico.
Robert Fico. Zdroj: TASR/ Pavel Neubauer
Domov
Zdieľať
Diskusia