Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
6. septembra 2024 o 14:30
Čas čítania 0:42

Atentátnik na premiéra Fica vysvetlil, prečo chce ísť na slobodu. Spáchanie skutku neľutuje

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Juraj C. neľutuje, že v máji postrelil premiéra Roberta Fica.

  • Atentátnik Juraj C., ktorý strieľal na premiéra Roberta Fica, sa pred týždňami pýtal na slobodu. Špecializovaný súd mu žiadosť 23. augusta zamietol.
  • Dôvodom prepustenia by malo byť podľa neho to, že ho doma čaká manželka, ktorá plače, informujú noviny.sk. Spáchanie skutku neľutuje.
  • Strelec podal na rozhodnutie sťažnosť. Finálny verdikt bude mať Najvyšší súd.
  • V prípravnom konaní budú musieť vyšetrovatelia zisťovať, či bol jeho cieľ iba Robert Fico alebo aj iní členovia vlády.

Citát: „Jeho názorové presvedčenie, vrátane odhodlania pomstiť sa predstaviteľom vládnej moci, je naďalej prítomné, a preto nemožno vylúčiť pokračovanie obvineného v páchaní politicky motivovanej trestnej činnosti. V prípade prepustenia by obvinený mohol svoj zámer, ktorým bolo usmrtenie poškodeného, dokonať,“ uvádza sa v uznesení Špecializovaného trestného súdu, ktoré má redakcia noviny.sk k dispozícii.

Širší kontext: Juraj Cintula premiéra Fica vážne postrelil po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej 15. mája. Obvinili ho najskôr z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy spáchaného v štádiu pokusu. Na začiatku júla došlo k zmene právnej kvalifikácie, obvinený je stíhaný pre obzvlášť závažný zločin teroristického útoku.

Prečítaj si aj tieto články:

23. augusta 2024 o 13:26 Čas čítania 0:22 Fico informoval o svojom zdravotnom stave. Tvrdí, že správu o atentáte zverejnia v krátkom čase Fico informoval o svojom zdravotnom stave. Tvrdí, že správu o atentáte zverejnia v krátkom čase
20. augusta 2024 o 15:20 Čas čítania 0:24 Vláda plánuje ďalší zásadný zásah: Chce obmedziť správanie na protestoch, skandovanie „Fico do basy“ uvádza ako príklad Vláda plánuje ďalší zásadný zásah: Chce obmedziť správanie na protestoch, skandovanie „Fico do basy“ uvádza ako príklad
24. augusta 2024 o 8:51 Čas čítania 0:31 Atentátnik na premiéra Fica chcel ísť na slobodu. Sudca jeho žiadosť zamietol Atentátnik na premiéra Fica chcel ísť na slobodu. Sudca jeho žiadosť zamietol
ATENTÁT NA FICA, ROBERT FICO
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Domov
Zdieľať
Diskusia