Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová TASR
9. septembra 2024 o 7:07
Čas čítania 0:26

Poslanci sa zajtra vrátia do práce. Po letnej pauze ich čaká odvolávanie ministerky kultúry

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Poslanci sa vrátia na riadnu schôdzu.

Poslanci Národnej rady sa v utorok po letnej prestávke vrátia do lavíc. Popoludní sa začne 19. schôdza, na jej programe je vyše 120 bodov.

Okrem návrhov zákonov by mal parlament rokovať aj o opozičných návrhoch na odvolanie ministra spravodlivosti Borisa Suska (Smer-SD) a ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej (nominantka SNS).

SNS chce zaviesť pojem „netradičná sexuálna orientácia“. Má zabezpečiť, aby bol vzdelávací proces v súlade so zásadami, ktoré odrážajú kultúrne a etické hodnoty slovenskej spoločnosti.

Poslanci by sa mali dostať aj k opozičným návrhom na odvolanie Šimkovičovej a Suska. V auguste nebol parlament pri rokovaní o témach uznášaniaschopný. Na programe schôdze sú aj výročné správy viacerých inštitúcií, ktoré Národná rada nestihla prebrať pred letom.

Domov
Zdieľať
Diskusia