Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
9. septembra 2024 o 16:28
Čas čítania 0:28

Slováci sa čoraz viac testujú na Covid-19: Záujem o antigénové testy narástol o 300 %

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Lekárne evidujú zvýšený dopyt po antigénových testoch na COVID-19.

Lekárne na Slovensku evidujú zvýšený dopyt po antigénových testoch na ochorenie COVID-19. Záujem v porovnaní s júlom v auguste stúpol o viac ako 300 percent, pričom naďalej má stúpajúcu tendenciu.

„Zvýšený dopyt po diagnostických antigénových testoch (na COVID-19) evidujeme približne od konca júla a má rastúcu tendenciu. Pri medzimesačnom porovnaní dvoch posledných mesiacov (august vs. júl 2024), stúpol dopyt o viac ako 300 percent, pričom medziročne vidíme rozdiely najmä v tom, že dopyt po testoch v roku 2023 začal až v úplnom závere letnej sezóny, od septembra,“ ozrejmil hovorca Asociácie prevádzkovateľov sieťových lekární Peter Sedláček.

Aktuálne zásoby antigénových testov sú podľa jeho slov ako v lekárňach tak v distribučnej sieti dostatočné. Úrad verejného zdravotníctva minulý týždeň zaevidoval 216 prípadov ochorenia COVID-19.

Domov
Zdieľať
Diskusia