Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová TASR
dnes 20. septembra 2024 o 15:08
Čas čítania 0:45

Len 16-ročný mladík, ktorý na jar podpálil košickú nemocnicu, spoznal svoj trest. Navyše musí zaplatiť takmer pol milióna

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Mladý Jaroslav povedal, že sa snažil ujsť z nemocnice za rodinou.

  • Mestský súd v Košiciach odsúdil 16-ročného Jaroslava H. na 40 mesiacov väzenia za spôsobenie požiaru v Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura. Okrem trestu musí mladík zaplatiť aj škodu, ktorú spôsobil.
  • Požiar založil na psychiatrickej klinike v marci tohto roku. Kvôli požiaru došlo k evakuácii stoviek pacientov a deväť ľudí sa nadýchalo splodín.
  • Jaroslav H. priznal vinu a povedal, že sa snažil ujsť z nemocnice za rodinou. Pred súdom svoje konanie oľutoval.

Citát:„Zároveň mu uložil povinnosť nahradiť škodu desiatim poškodeným v celkovej výške 492 572 eur, z toho takmer 320 000 eur UNLP Košice,“ uviedla hovorkyňa súdu Anna Pančurová.

Prečo je to dôležité: Konanie mladistvého Jaroslava ohrozilo bezpečnosť a zdravie stoviek ľudí, vrátane pacientov, ale aj zamestnancov.

Širší kontext: Rozsudok ešte nie je právoplatný, pretože obe strany si nechali čas na prípadné odvolanie. Požiar vypukol na psychiatrickej klinike v Košiciach v noci 7. marca a hasičom sa ho podarilo dostať pod kontrolu až skoro ráno.

Poškodená nemocnica, ktorej škoda dosiahla takmer 320-tisíc eur, je jedným z najväčších zdravotníckych zariadení na východnom Slovensku. Jaroslav H. bol po požiari zadržaný a umiestnený do väzby kvôli obave z úteku.

Ak chceš vedieť viac, prečítaj si tiež:

Požiar v Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura.
Požiar v Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura. Zdroj: TASR/František Iván
Domov
Zdieľať
Diskusia