Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR Barbora Fábryová
7. marca 2024 o 7:33
Čas čítania 1:17

AKTUÁLNE: V Košickej univerzitnej nemocnici horí. Pacientov museli evakuovať

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pre požiar v UNLP Košice evakuovali pacientov.

AKTUALIZOVANÉ: Ministerstvo zdravotníctva informovalo, že požiar záchranné zložky uhasili. „Môžeme potvrdiť, že nedošlo k žiadnym zraneniam a evakuačné opatrenia boli preventívneho charakteru. Ďakujeme za rýchle nasadenie a pomoc všetkým záchranným zložkám, zdravotníkom, hasičom, policajtom a najmä personálu nemocnice,“ napísal rezort na Facebooku.

Pre požiar v Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura (UNLP) Košice vo štvrtok ráno evakuovali pacientov. Informuje o tom Operačné stredisko Záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR na sociálnej sieti.

„V skorých ranných hodinách bolo OS ZZS SR požiadané o súčinnosť pri transporte pacientov z nemocnice UNLP v Košiciach z dôvodu požiaru,“ uvádza s tým, že na miesto vyslali tri ambulancie rýchlej zdravotnej pomoci a jednu ambulanciu rýchlej lekárskej pomoci, ktoré pacientov transportovali do iných nemocníc.

Požiar bol nahlásený okolo 1.30 h. Vypukol na štvrtom poschodí – psychiatrickom oddelení nemocnice na Triede SNP. Zisťovateľ určil ako príčinu požiaru manipuláciu s otvoreným ohňom.

Ako spresnila hovorkyňa OS ZZS SR Petra Klimešová, siedmich pacientov nadýchaných splodinami horenia transportovali do nemocnice v Šaci.

Podľa hovorkyne nemocnice Moniky Kriškovej bol požiar uhasený v krátkom čase, problém spôsobovalo najmä zadymenie. Časť pacientov bola spolu so zdravotníkmi evakuovaná do iných priestorov v rámci UNLP.

21. augusta 2024 o 16:20 Čas čítania 4:30 Obchádzanie sankcií voči Rusku? Slovenský vývoz do viacerých krajín sa po začiatku vojny zdvojnásobil Obchádzanie sankcií voči Rusku? Slovenský vývoz do viacerých krajín sa po začiatku vojny zdvojnásobil

„Momentálne sú na mieste záchranné zložky, krízový štáb UNLP Košice, polícia. Ubezpečujeme pacientov a ich blízkych a taktiež zamestnancov UNLP, že v súčasnosti je situácia pod kontrolu. Osoby ani majetok v tejto chvíli nie sú ohrozené. Nepríjemnosti v objekte monobloku, ktoré súvisia s následkami po požiari, aktuálne riešime,“ uviedla.

Univerzitná nemocnica na Facebooku informovala, že pacienti aj majetok sú v poriadku. „Ubezpečujeme pacientov a ich blízkych, a taktiež zamestnancov UNLP, že v súčasnosti je situácia pod kontrolou. Osoby ani majetok v tejto chvíli nie sú ohrozené,“ napísala nemocnica a dodala, že príčiny požiaru sa budú vyšetrovať.

Pri štvrtkovom požiari v Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura (UNLP) Košice bolo zranených splodinami horenia deväť ľudí. Pre TASR to uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Košiciach Jozef Bálint. Výška priamej škody bola predbežne určená na 100-tisíc eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia